Web Analytics
scris marți, 21.02.2023

S-au deblocat angajările la stat. 90.000 de posturi sunt scoase la concurs

Peste 90.000 de români s-ar putea angaja într-o instituție de stat, odată cu deblocarea posturilor în sectorul bugetar. Sunt scoase la concurs sute de posturi rămase libere, cele mai multe în educație, sănătate și în instituții de forță.

S-au deblocat angajările la stat. 90.000 de posturi sunt scoase la concurs

Citește și: Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a plecat la DNA

Cele mai vânate sunt posturile care presupun atragerea de fonduri europene, pentru că, în cazul lor, se acordă și un plus de 50% la leafă. Statistica arată că la finele anului trecut o cincime dintre posturile vacante erau în sectorul bugetar. La ANAF București tocmai au fost scoase la concurs peste 300 posturi. Se caută inspectori, casieri, consilieri și auditori, iar salariile sunt atractive. De pildă, un auditor cu experiență ajunge la 7.400 de lei net.

Citește și: Poşta Română, anunţ pentru cei care nu au intrat în posesia cardurilor de energie

Cele mai multe posturi libere sunt în educație – aproape 22.000. Sunt căutați educatori, învățători, profesori, dar și personal administrativ. În Apărare, sunt doriți peste 15.000 de oameni, iar în sănătate, numărul se apropie de 13.000. Potrivit Consiliului Fiscal, salariul mediu din sectorul bugetar, de peste 7.000 de lei brut, este cu 30% mai mare decât cel din privat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...