Web Analytics

S-a tras cortina peste Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”

de | 29.11.2022 11:55 | Actualitate, Cultură, Home

Atmosferă de covor roșu, duminică seara, la Festivalul Internațional de Teatru ,,LIVIU CIULEI’’ ediția I. 

În seara de gală, ca și pe durata întregului festival, publicul numeros a răsfățat actorii de pe scenă cu ropote de aplauze și flori.

Timp de o lună, spectatorii piteșteni au avut șansa de a vedea pe scena Teatrului ,,Alexandru Davila’’ actori foarte cunoscuți etalând talentul în forma sa cea mai pură și dând viață unor personaje din piese cunoscute ce poartă amprenta unor regizori valoroși. 

Citește și: Programul băncilor și supermarketurilor în minivacanța de Sf. Andrei și Ziua Națională

Teatrul Național Satiricus I.L. Caragiale din Chișinău, Teatrul ,,Toma Caragiu’’ din Ploiești, Teatrul Național ,,Marin Sorescu’’ din Craiova, Teatrul ,,Nottara’’ din București au fost oaspeți de seamă ai primei ediții a Festivalului Internațional de Teatru ,,Liviu Ciulei’’ care a avut ca temă COMICUL NECESAR. În cadrul acestui festival, Teatrul ,,Alexandru Davila’’ a prezentat spectacolul ,,Volpone’’ de Ben Jonson, în regia lui Bogdan Cioabă.

Seara de gală s-a încheiat cu spectacolul ,,Mitică Popescu’’ de Camil Petrescu, un regal actoricesc pus în scenă sub bagheta regizorală a lui Dan Tudor, managerul Teatrului ,,Alexandru Davila’’ din Pitești.

Pe parcursul festivalului, artiștii Teatrului ,,Alexandru Davila’’ au oferit spectacole și în alte localități din județ: Mioveni, Câmpulung, Topoloveni, Ștefănești, Costești, Bascov. A fost o activitate care pe de o parte a bucurat peste 3500 de spectatori, iar pe de altă parte a adus încasări record teatrului piteștean.

Astfel, prima ediție s-a dovedit a fi o ediție cu rol de fundație solidă pentru un proiect cultural ce are toate șansele să devină unul cu tradiție fiind, în același timp, un omagiu ce duce peste timp numele lui Liviu Ciulei, una dintre cele mai îndrăznețe și provocatoare figuri ale scenei internaționale de teatru și film.

Citește și: DGA Vâlcea: 33 de percheziții într-o cauză penală care vizează inclusiv infracțiuni de corupţie

  La finalul unui tur de forță artistică și managerială, Dan Tudor, managerul Teatrului ,,Alexandru Davila’’ și directorul festivalului, a declarat: ,,Mă bucur de toată această lună care părea aproape imposibilă, dar care, iată, a devenit realitate. Emoția mea cea mai mare este legată de faptul că un nume așa de mare, ca numele maestrului Liviu Ciulei, este asociat cu Piteștiul, așa cum se cuvine, nu numai cu o sală studio concepută și gândită de dânsul, ci printr-un Festival Internațional de Teatru. Le mulțumesc tuturor colegilor care lucrează în teatru și care au avut un aport în buna desfășurare a festivalului, trupelor care au participat în festival. Mi-am dorit să apropii oamenii din județ de teatru. A fost o ediție cu emoții, cu multe lucruri bune și cu sprijin pe măsură de la Consiliul Județean și cu aceste întâlniri extraordinare între public și trupele invitate’’.

Citește și: Primarii municipiilor reședință de județ vor avea acces la informații de securitate națională

Aprecieri pentru modul în care a fost organizat și s-a desfășurat Festivalul Internațional de Teatru ,,Liviu Ciulei’’ au venit și din partea vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu’’:

,,A fost o ediție foarte reușită care s-a încheiat cu o comedie pusă în scenă chiar de către Dan Tudor, managerul Teatrului ,,Alexandru Davila’’. Festivalul a înregistrat un succes răsunător atât din punct de vedere al numărului de spectatori, cât și al încasărilor pe care le-a realizat. Și în luna decembrie vom avea o nouă premieră, vom avea și premiera oficială a spectacolului ,,Volpone’’ așa că dați-mi voie să  cred că o să avem un final de an bun ceea ce ne obligă ca anul viitor să fie unul de succes’’.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *