Web Analytics

S-a redeschis Cetatea Poenari

de | 24.06.2017 15:48 | Actualitate

poenari ursi

Cetatea Poenari, fortăreaţa construită de Vlad Ţepeş – Dracula, şi-a redeschis porţile pentru turişti, după aproape o lună de zile în care traseul către obiectivul turistic a fost închis.

Sâmbătă, la prima oră, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, însoţit de directorul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu, şi de reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei şi Serviciului de Pază al CJ Argeş, s-au întâlnit la Arefu, la poalele Cetăţii Poenari, pentru a stabili ultimele detalii legate de modul în care se face accesul turiştilor în zonă.
În ceea ce priveşte accesul către Cetate există anumite restricţii. Cele 1450 de scări care asigură accesul pot fi urcate numai în grup organizat, de 10 persoane, care vor fi însoţite de echipe mixte formate din persoane autorizate de la Jandarmerie, Poliţie, Serviciul de Pază al CJ Argeş şi de la Muzeul Judeţean. De asemenea, turiştii sunt rugaţi să ţină cont recomandările echipei interinstituţionale care îi însoţeşte.
La baza Cetăţii au fost montate pancarte ce cuprind regulile legate de modul în care se poate urca: grup organizat de 10 persoane însoţit numai de o echipă autorizată. Ultimul traseu al zilei, cu pornire de la bază, se face la ora 16.00.
Cetatea Poenari a fost închisă la finalul lunii mai, autorităţile judeţene luând această măsură după ce un grup de copii care urca traseul spre cetate s-a speriat din cauza unei familii de urşi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole