Web Analytics

S-a prelungit termenul până la care se poate plăti retroactiv contribuţia de asigurări sociale

de | 26.04.2017 10:54 | Actualitate

casa de pensii

Guvernul a prelungit termenul până la care pot fi plătite retroactiv contribuţiile de asigurări sociale . Persoanele care n-au ajuns la vârsta de pensionare vor putea să-şi plătească retroactiv contribuţia de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, până la 31 decembrie.

Guvernul a prelungit printr-o Ordonanţă de urgenţă, termenul până la care se poate plăti această contribuţie, respectiv de la 27 aprilie 2017 până la sfârşitul acestui an, se arată într-un comunicat de presă al Casei Judeţene de Pensii Argeş.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se va efectua într-o singură tranşă sau eşalonat, până la data menţionată, pentru o perioadă de maxim cinci ani retroactiv, calculaţi de la data încheierii contractului de asigurare.Măsura a fost luată pentru a permite cât mai multor persoane să realizeze stagii de cotizare în baza Legii nr. 186/2016, având în vedere numeroasele solicitări din partea unor cetăţeni români din ţară şi străinătate.

Scopul acestei măsuri este evitarea de la excluderea socială a unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limită de vârstă din cadrul sistemului public de pensii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii