Web Analytics
scris sâmbătă, 12.10.2024

S-a încheiat perioada de înregistrare pentru votul prin corespondenţă. Câți români din străinătate s-au înscris

Perioada în care alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate puteau să se înscrie pentru a vota prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale s-a încheiat.

S-a încheiat perioada de înregistrare pentru votul prin corespondenţă. Câți români din străinătate s-au înscris

Citește și: Ionuţ Gheorghe, director general al CAS Argeş, reacţionează în cazul morţii lui Mircea Andreescu la Spitalul Călineşti: „E inadmisibil! Când ai bani în cont să cumperi tot ce-i trebuie pacientului, de ce să fie nevoit aparţinătorul să cumpere?!”

Astfel, potrivit site-ului AEP, de la 1 aprilie până pe 10 octombrie, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondenţă 6.916 cetăţeni.
În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă la parlamentare, până vineri după-amiază, 6.014 cereri au fost înregistrate pe portalul www.votstrainatate.ro din partea alegătorilor din străinătate.
Termenul-limită de înregistrare ca alegător prin corespondenţă la alegerile pentru Preşedintele României a fost 10 octombrie, iar la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor este 17 octombrie.

Citește și: DNA a făcut-o suspectă pe Mihaela Voinicu, managerul Bibliotecii Judeţene, în dosarul angajărilor „cu dedicaţie” din mai 2023

Totodată, cetăţenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârşitul lunii septembrie ca alegători la secţiile de votare, pentru ambele alegeri. Conform site-ului AEP, 6.751 de cereri de vot la secţie au fost primite pentru alegerile prezidenţiale şi 6.067 pentru alegerile parlamentare. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...