S-a încheiat modernizarea drumului judeţean DJ 703 B Şerbăneşti – Siliştea!

de | 17.12.2020 13:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Marți, 15 decembrie 2020, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de modernizare a DJ 703 B Șerbănești – Siliștea. Sectorul de drum modernizat, în lungime de 7,416 km, face legătura între comuna Rociu – sat Șerbănești și comuna Căteasca – sat Siliștea și este situat în apropierea autostrăzii A1, București – Pitești.

Primii câștigați, cetățenii din Costești, Rociu, Căteasca, Popești, Recea, Izvoru, Buzoești

Potrivit conducerii Consiliului Județean Argeș, îmbunătățirea infrastructurii acestui sector de drum județean va genera efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone. De beneficiile acestei lucrări se bucură, în special, cetățenii din zona de sud a județului, din localități precum Costești, Rociu, Căteasca, Popești, Recea, Izvoru, Buzoești, care vor avea acces mult mai rapid la autostrada A1, fără a mai fi nevoiți să ocolească prin Pitești, având în vedere și faptul că se estimează că la începutul anului viitor se vor finaliza lucrările de modernizare și la porțiunea de drum județean DJ 703 B Costești-Rociu, în lungime de peste 9 km.

Citește și Consiliul Judeţean Argeş le acordă burse elevilor care au performanţe şcolare

Citește și În lupta împotriva Covid-19, Consiliul Județean Argeș alocă spitalelor o nouă tranșă de bani-2.673.500 lei

Citește și Un primar PNL recunoaşte sprijinul primit pentru comuna sa de la Consiliul Judeţean Argeş

Lucrările au durat 16 luni, cu o investiție de aproape 12 milioane lei

Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, această lucrare a mai cuprins amenajarea unui număr de 27 drumuri laterale pe o lungime de maxim 25 metri, realizarea acceselor la proprietăți pe o lungime de 311 metri, amenajarea a două stații de autobuz si marcaje, respectiv semnalizare rutiera. De asemenea, au fost executate: 6 podețe transversale, șanțuri betonate – pe o lungime de 4688 metri, șanțuri de pământ – pe o lungime de 4422 metri pe partea stângă și 4434 metri pe partea dreapta, rigola ranforsata pe o lungime de 60 metri si rigola carosabila 56 metri.
Lucrările de modernizare a DJ 703 B Șerbănești – Siliștea s-au derulat pe o perioadă de 16 luni. Valoarea totală a investiției este de 11.708.685 lei, din care 11.412.258,59 – finanțare prin PNDL și 296.426,41 lei din bugetul Consiliului Județean Argeș.
Marian Staicu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii