Web Analytics

S-a încheiat cu succes acțiunea de asamblare a platformei pe care va sta Refugiul Scara din Făgăraș

de | 2.11.2021 17:05 | Actualitate

Super desfășurare de forțe week-end-ul trecut în creasta Făgărașului. După două zile în care s-a muncit din greu de la răsăritul soarelui până la apus, se poate spune că s-a încheiat cu succes acțiunea de asamblare a platformei pe care va sta Refugiul Scara.

Acțiunea s-a dovedit a fi mai complicată și mai anevoioasă dar, cu noroc, vreme bună și, mai ales, oameni puși pe fapte mari, platforma este acum montată. Platforma impresionantă a fost proiectată de inginer structurist Aurel Roșu, executată de Mectrade Service SRL și transportată în creasta muntelui de Salvamont Argeș și Inspectoratul General de Aviație al M.A.I.

Au fost făcute săpături de fundație pentru cei nouă stâlpi de susținere, dar și de taluzare în partea de nord a platformei, pentru a reduce pe cât posibil înălțimea podelei față de sol. Stâlpii au fost îngropați la adâncimi între 100 și 120 cm. Sondarea a presupus, cel puțin pentru stâlpii de sus, dislocarea și îndepărtarea a zeci de pietre și bolovani de diferite dimensiuni.

 

Citește și Program integral Schumann la Filarmonica Pitești

 

Salvamont Argeș: ”Am organizat și participat la multe acțiuni, dar așa entuziasm și determinare în rândul tuturor participanților, mai ales în condiții de muncă dintre cele mai complicate, recunoaștem că nu mai știm de când nu am mai văzut. Ținem să mulțumim încă o dată fiecăruia dintre cei 28 de participanți. Mulțumim, oameni buni, ați fost incredibili!

Pe județe, participanții noștri: Argeș: Vlad Lazăr; Bacău: Andrei Pahomi;

Botoșani: Alexandru Lupu, Ana Maria Lupu, Daniel Eusebiu Lupu; Brașov: Mădălin Munteanu, Ovidiu Iordache; București/Ilfov: Andra Pescaru, Corneliu Chiriliuc, Mihai Chirca, Vasile Petrescu; Cluj: Amalia Mirestean, Andrei Mirestean; Galați: Cristina Grecu; Iași: Ana Chiprian, Anca Loghin, Cosmin Mircea Atanasie; Prahova: Remus Lache; Sibiu: Ana Monica Tiepac, Andrada Bogdan, Radu Bobes, Rareș Savuțiu, Răzvan Turean, Ion Striblea; Vâlcea: Marius Andronache; Vrancea: Mariana Zară, Marius Adrian Coviltir, Marius Constantin”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii