Web Analytics

S-a filmat din nou în Muscel: „Urzeala tronurilor” în stil românesc

de | 4.03.2021 13:18 | Cultură, Actualitate

Zona Muscel a fost din nou loc de filmare pentru o producție cinematografică, luna trecută turnându-se aici secvențe din ceea ce se anunță a fi o premieră în filmul românesc. S-a filmat pe Pravăț, pe-acolo pe unde pe vremuri era calea de acces cea mai rapidă între Dragoslavele și Nămăești.

Maia Morgenstern și Ștefan Velniciuc, printre actori

Au fost captate de cameră scene cu cai, personaje istorice și mistere. Andrei Chiriac este cutezătorul care vrea să realizeze trilogia ”Egregora: Comoara pierdută”, un film în stilul ”Urzeala tronurilor”, însă bazat pe istoria și legendele românilor. Filmările au început încă din 2018 și se preconizează că filmul va avea trei serii a câte 12 episoade. Este un proiect independent, susținut din sponsorizări, dar care a atras și nume mari ale actoriei românești, precum Maia Morgenstern și Ștefan Velniciuc. Se filmează în toate locurile de rezonanță istorică și culturală din țară, astfel ajungându-se și în Muscel, aici unde, spune regizorul, producătorul, scenaristul și actorul Andrei Chiriac, a avut loc descălecarea și întemeierea Țării Românești.

Alte cinci pelicule filmate în Muscel, în ultimii ani

Ultimul film realizat în Muscel a fost documentarul despre urșii din Rucăr al regizorului Alin Duruian. În ultimii ani au mai ajuns pe peliculă documentarul-artistic ”Întâlnire de cinema la Caii Munților Lerești”, ”Octav”, cu Marcel Iureș, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” și „Cârvanea Armaneâscâ”.
C.I.B.

Citește și Regizorul Şerban Marinescu, despre noul său film „Weekend la Bran”: „Filmările se amână până la anul”

Citește și Filmări de 32.000 lei cu drona, plătite de Consiliul Judeţean, dar fără sigla CJ

Citește și Poate nu ştiaţi! Consiliul Judeţean a alocat bani pentru… concursul „Vocea României“. Dar şi pentru excursii, filmări cu drona şi ONG-uri-fantomă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii