Web Analytics

S-a dat startul maratonului de vaccinare în spitalele militare

de | 4.05.2021 09:40 | Actualitate

Un maraton de vaccinare împotriva COVID-19 începe de astăzi, 4 mai, în șapte centre ale Ministerului Apărării din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara. Până pe 11 mai, adică timp de opt zile, doritorii pot merge în spitalele militare pentru imunizare, fără programare.

Spitalele militare încep de la ora 8.00 așa-numitul maraton de vaccinare, în care timp de opt zile, 24 de ore din 24, orice persoană poate fi vaccinată în instituții din opt orașe. Persoanele vaccinate se înregistrează direct în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel, precizează MApN, într-un comunicat.

CITESTE SI CNCAV: Platforma de programare la vaccinare permite schimbarea centrului pentru rapel

În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitări, și celelalte patru spitale din rețeaua medicală a MApN, Sibiu, Focșani, Galați și Pitești, vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv, vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Persoanele care fac prima doză vor fi înregistrate direct în Registrul Național de Vaccinare şi vor fi planificate pentru rapel.

Tot marţi începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, fiind deschise astfel încă 3.035 de fluxuri noi de vaccinare, a anunţat vicepreşedintele Comitetului naţional de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu.La medicii de familie, vaccinarea se va face cu serul Johnson & Johnson, în doză unică.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii