Web Analytics
scris joi, 26.11.2015

S-a confirmat tot ce am scris. Primăria Morăreşti a fost amendată de Ape cu 9160 lei pentru extragerea ilegală de balast din râul Vedea

# Edilul Gheorghe Purcaru (foto) a mințit că nu era necesar aviz exploatare, dovadă sancțiunea dictată de ABAAV

S-a confirmat tot ce am scris. Primăria Morăreşti a fost amendată de Ape cu 9160 lei pentru extragerea ilegală de balast din râul Vedea

Urmare a materialului nostru despre scandalul de la Morărești, mai exact despre faptul că l-am surprins pe primarul Gheorghe Purcaru când ținea de șase la un agregat care excava un compozit dubios, ceva între balast și nămol, direct din albia râului Vedea, pe care apoi îl împăștia pe drumurile din comună, s-a autosesizat imediat Administrația Apelor Argeș Vedea. Iar aceasta nu doar că a confirmat că ceea ce am scris e adevărat și că se executau lucrări în albia minoră a râului, dar ne-a transmis, printr-un comunicat de presă pe care vi-l prezentăm integral, măsurile luate.

Directoarea de la Ape, Tatiana Diaconu, confirmă că n-a existat niciun „act de reglementare” pentru activitatea de extragere de balast

Către
Săptămânalul Jurnal de Argeș
Vă informăm că, în urma articolului „Scandal la Morărești! Drum făcut în bătaie de joc, cu balast excavat direct din râul Vedea” publicat în ediția Jurnal de Argeș din data de 18 noiembrie 2015, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea s-a autosesizat, efectuând o verificare la fața locului. Reprezentanții ABA Argeș – Vedea au constatat că din albia râului au fost extrase agregate minerale, astfel încât au fost create zone de barare a cursului de apă. Exploatarea s-a făcut pe adâncimi variabile fără afectarea malurilor naturale care sunt consolidate biologic.
Pentru activitatea de extragere balast din albia râului Vedea, fără act de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor, emis de ABA Argeș-Vedea, primăria comunei Morărești a fost sancționată cu avertisment, conform OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor (art. 5, alin. 2, lit. a). De asemenea, conform Legii 400/2005, Anexa 6-B, pentru cantitatea excavată s-au calculat penalități (de zece ori valoarea cantității exploatate) și s-a emis factură în valoare de 9 610 lei.
Controlul s-a făcut în prezența viceprimarului și primarului comunei Morărești, acesta din urmă fiind de acord cu plata prejudiciului.
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a stabilit ca măsură  refacerea secțiunii afectate a albiei râului Vedea, începând cu data de 19 noiembrie, responsabili fiind primarul și viceprimarul comunei Morărești. De asemenea se interzice cu desăvârșire intervenția în albia, malurile și terasa râului Vedea în scopul expoatării de agregate minerale sau de efectuare lucrări fără aviz emis de ABA Argeș-Vedea, responsabili fiind primarul și viceprimarul comunei Morărești.
Director RAPM,
ing. Tatiana Diaconu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită