Web Analytics

S-a aprins fitilul exploziei! Deputatul Vasilică – deconspirat de prietenul Chiriloiu cu terenul de pe Transfăgărăşan

de | 6.09.2018 14:00 | Dezvăluiri

Bomba bombelor! În procesul intentat de directorul Chiriloiu împotriva lui Oliver Ioniță pentru recuperarea terenului de pe Transfăgărășan, documentul în care Radu Vasilică apare ca vecin în punctul Buda-Oticu a fost depus la dosar chiar de Direcția Silvică Argeș!

Direcția Silvică Argeș, prin directorul Armand Chiriloiu și consilierul juridic Andreea Belu, a chemat în 2013 în judecată Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș, Comisia Locală de Fond Funciar Negrași, Comisia locală de Fond Funciar Arefu și pe Oliver Ioniță din Pitești, cerând constatarea nulității absolute a hotărârii Comisiei Județene de Fond Funciar. Mai exact, anularea procesului verbal de punere în posesie și a unei adeverințe eliberate de Primăria Negrași, pe motiv că în baza acestor documente a fost restituit de două ori dreptul de proprietate asupra terenului în suprafață de 0,81 de hectare vegetație forestieră, privind autorul Ioniță Florea. În dovedirea cererii respective, Direcția Silvică depune la dosar o serie de documente printre care și… procesul verbal de punere în posesie nr.1506 din 30.06.2010 emis de Primăria Comunei Arefu. Ați ghicit, vorbim de documentul în care, la rubrica vecinătăți ale amplasamentului, apare ca vecin pe trei laturi, cu nume și prenume, deputatul Radu Vasilică. Adică parlamentarul PSD care, surprins într-un bar împreună cu directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, s-a aratat deranjat de publicarea acestui document în fața reporterilor de la Jurnalul de Argeș, declarând: „Hârtia asta e dată de cretinul ăla, pe care l-ați și citat. Ăla era obsedat că e cabana mea”( n.red. – Radu Vasilică se referă la Oliver Ioniță). Ei bine, suntem în măsură să îi comunicăm domnului deputat că hârtia în care apare ca proprietar de teren pe Transfăgărășan, în punctul de maxim interes turistic Buda-Oticu, a fost făcută publică chiar de prietenul domniei sale, Armand Chiriloiu, de la Direcția Silvică!

Oliver Ioniță îi dă replica deputatului Vasilică: „Mai mari hoți decât ei nu putem fi. Ei împart Munții Făgăraș”

Atacat în instanță, dar și la Parchet cu plângere penală (care, apropo, a dat clasare) pentru că a primit 0,8 hectare de teren pe Tranfăgărășan, Oliver Ioniță se declară revoltat de vocabularul deputatului Radu Vasilică, reprodus într-o înregistrare pe care am realizat-o în momentul în care redactorii Jurnalului de Argeș l-au surprins pe acesta împreună cu directorul Chiriloiu de la Silvic.
„Nu au făcut altceva decât să își dea cu stângul în dreptul când puteau să fie eleganți. Ei spun că suntem noi niște hoți, niște șmecheri… Domnule, mai mari hoți decât ei nu putem fi sub nicio formă! Ei împart Munții Făgăraș! De fapt, pe ei asta i-a derutat cum au îndrăznit niște neica nimeni să le încurce lor ploile, să primească teren pe Tranfăgărășan. Puteau foarte elegant să vă spună, când i-ați întrebat: avem un proces, lăsați instanța să hotărască. Nu să își dea cu părerea, așa cum a făcut deputatul! În legătură cu cabana, domnul Vasilică s-a eschivat. Spune, domne, când a fost cumpărată, cine, de la cine..! Mi-au spus de el, prin 2013, înainte de proces, cei doi gealați care au venit la mine la birou și mi-au cerut să le vând lor cabana. Eu ce să înțeleg? Că el nu știe ce e acolo? Am fost în zonă împreună cu soția mea, e o microhidrocentrală pe acolo, iar muncitorii ne-au zis că acea cabană portocalie este a domnului Vasilică, știe toată lumea! Spunea domnul Chiriloiu că ne-a dat în judecată că nu poate să facă pipi la canton. Păi nu am pus gard cu electroșocuri! A fost făcut un cadastru cu toate semnăturile de la Primăria Arefu, unde ei aveau foarte clar situațiile cu vecinii. Nu se pune în discuție că am inventat noi vecinii. Dacă domnul Vasilică spune că așa a făcut el la Ștefănești, e problema lui, el e deputat, noi nu suntem deputați. Cum să indic eu, de unde să știu eu, acolo, în inima muntelui, pe cine am eu vecin? Totul s-a făcut legal și cu toate ștampilele. În ceea ce privește ce a spus despre mine- „nu e pe craca lui, e cretin…”, mie mi se pare o calomnie, dar eu atât spun: Eram cretin dacă îl votam, că un parlamentar nu vorbește așa! Spune că am luat terenul în mod ilegal… E o vorbă: îi judec pe ceilalți prin prisma mea. Pe principiul dacă eu fac așa, cum să cred că altul nu face? Ei doi, Vasilică și Chiriloiu, în convorbirea pe care au avut-o atunci cu dumneavoastră, ca ziariști, nu au făcut decât să spună ceea ce gândesc ei și ce ar face ei. Dar faptul că Armand Chiriloiu ia tot felul de documente pe care le trimite prin fax și ajung la Tribunal… cum să interpretăm? Pune ștampila conform cu originalul pe niste documente trimise prin fax? Toate documentele trimise la procesul nostru sunt trimise prin fax de la Arefu, iar jurista de la Direcția Silvică a pus ștampila conform cu originalul pe niște documente trimise prin fax. Vă arăt! Sunt toate la dosar. Așa ne-au dat în judecată. Le-am primit în plic cu citația de la Direcția Silvică” (n.red. – este vorba inclusiv despre procesul verbal de punere în posesie din 2010, cu numele lui Radu Vasilică înscris pe el, document pe care se află ștampila Direcției Silvice Argeș, condusă de Chiriloiu, și mențiunea Conform cu originalul!).

În cazul Vasilică, l-am prins cu ocaua mică. Pe Chiriloiu…

Amuzant e că într-un răspuns oficial, din 28.08. 2018, la o solicitare a noastră, directorul Chiriloiu minte negru pe alb în legătură cu Radu Vasilică. L-am întrebat în scris dacă deputatul are proprietăți pe Transfăgărășan, iar șeful de la Silvic ne-a răspuns, textual: „ Precizăm că nu deținem informații privind proprietățile deținute de dl. Radu Vasilică, acesta nefiind pus în posesie cu nicio suprafață pe raza Ocolului Silvic Vidraru”. Când minte domnul Chiriloiu? Când depune la un dosar din instanță un document cu ștampila Direcției Silvice din care reiese că Radu Vasilică e proprietar de teren pe Transfăgărășan sau când răsupunde presei că nu are informații în acest sens?
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii