Web Analytics
scris miercuri, 15.12.2021

Romsilva a marcat 30 de ani de existență printr-un eveniment special organizat la Covasna

Romsilva a marcat 30 de ani de existență printr-un eveniment special organizat la Covasna

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a marcat miercuri, 15 decembrie, 30 de ani de existență, printr-un eveniment special organizat la Covasna.

La evenimentul festiv au participat George Mierliță și Ionuț Sorin Banciu, secretari de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tamas Sandor, președintele Consiliului Județean Covasna, Adrian Dănuț Apostu, președintele Consiliului de Administrație al Romsilva, Teodor Țigan, directorul general al Romsilva, conducerea Agenției ”Moldsilva” din Republica Moldova, conducerea executivă a Romsilva, directori ai direcțiilor silvice și ai parcurilor naționale și naturale din administrarea Regiei, foști directori generali ai Romsilva, precum și reprezentanți ai mediului academic și numeroși specialiști în silvicultură.

Citiți și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

În cadrul evenimentului găzduit de Direcția Silvică Covasna, a fost lansată Monografia ”Romsilva – 30 de ani”, o lucrare care sintetizează activitatea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva din ultimele trei decenii, La finalul evenimentului au fost oferite distincții unor personalități care s-au remarcat în activitatea din domeniul silviculturii, culturii sau în dezvoltarea instituției noastre.

Seria evenimentelor dedicate marcării a 30 de ani de la înființarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a debutat pe 7 decembrie a.c., când, la sediul central al regiei, a fost inaugurată galeria cu portretele directorilor generali ai instituției de la înființarea sa, în anul 1991, până în prezent, la ceremonie participând și primul director general al Romsilva, Gheorghe Gavrilescu.

Citește și:“PUŢINE MAI SUNT PE PĂMÂNT LUCRURI SFINTE”. A pierit Lucian Avramescu

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită