România, sub efectul ciclonului din Marea Neagră: Un mort, un dispărut, zeci de localități inundate

de | 19.06.2021 09:28 | Actualitate, Dezvăluiri

Foarte multe localități din România, inclusiv Bucureștiul, resimt efectele ciclonului din Marea Neagră care a adus vineri furtuni și ploi puternice, ce au provocat deja viituri, inundații, dar și pierderi de vieți omenești. Amploarea fenomenului meteo a afectat întreaga țară, relatează digi24.ro.

Pericolul nu a trecut, fiind așteptate sâmbătă noi reprize de vreme severă. Până sâmbătă seară sunt în vigoare două avertizări de vreme severă, în cea mai mare parte a țării. De marți, vremea se încălzește, ba chiar va fi caniculă, spun meteorologii.

Și pomperii au transmis avertizări: dacă debitele vor crește, oamenii să evite să traverseze râurile și să nu se apropie de malurile apelor.

„Suntem pregătiți să intervenim, să chemăm și de acasă forțe. Avem capacitatea de a suplimenta forțe. La nivelul MAI putem angrena jandarmii, colegii de la Apărare, la nevoie”, a spus vineri seara la Digi24 șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii