Web Analytics

România primește o nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech

de | 19.07.2021 09:14 | Actualitate, Politica si Administratie

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer/BioNTech ajunge pe aeroportul din Otopeni, luni, anunță Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid.

Lotul constă într-un număr de 662.220 doze.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva Covid din cadrul Institutului “Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, România a recepţionat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii