Web Analytics
scris duminică, 10.12.2023

România numără aproximativ 1 milion de consumatori de droguri. Ce li se pregătește

Parlamentarii cer înfiinţarea unui registru cu toţi cei prinşi cu droguri. La fel ca în cazul agresorilor sexuali, cei prinşi cu substanţe interzise vor trebui să dea cu subsemnatul periodic la poliţie. În caz contrar, riscă amenzi sau chiar închisoare.

România numără aproximativ 1 milion de consumatori de droguri. Ce li se pregătește

Citește și: Oferta Vienei pentru București și Sofia pentru a relaxa vetoul pe Schengen


România numără aproximativ un milion de consumatori de droguri şi cel puţin un dosar penal deschis în fiecare zi pentru trafic stupefiante. Parlamentarii, în frunte cu ministrul justiţiei, vor să pună sub lupă circuitul drogurilor şi să înfiinţeze registrul traficanţilor, după modelul celui cu agresorii sexuali. Baza de date ar urma să conţină informaţii despre toţi cei care au fost prinşi că vând, oferă sau consumă droguri. Din registru sunt, însă, excluşi minorii. Asta deşi cele mai alarmante cifre privind traficul şi consumul de stupefiante se referă cei sub 18 ani. Proiectul se află acum în Senat pentru dezbatere.

Citește și: Cutremur de aproape 4 grade Richter, în România, sâmbătă seara


Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: „Acest registru va asigura instituţiile din România, le va facilita accesul la aceasta bază de date care să ştie în mod constant unde se află traficantul de droguri eliberat din închisoare, ce face, ce surse de venit are, unde circulă şi cu ce se ocupă. Actualizarea datelor la poliţie se va face o dată la 3 luni. Cine nu se prezintă la secţie riscă închisoare până la 3 ani sau amendă.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...