Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

România mai are active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici

România mai avea, vineri, 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) active, după ce, în cursul acestei săptămâni, au fost stinse 30 de focare – 21 în judeţul Tulcea, opt în judeţul Constanţa şi unul în judeţul Ialomiţa, potrivit informaţiilor remise de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

România mai are active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici

Citește și: Cornel Dinu, internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias

Într-un comunicat, instituţia subliniază că măsurile suplimentare pentru controlul şi eradicarea PRM, prevăzute în ordinul comun emis de ANSVSA, MADR şi MAI, rămân valabile, conform Deciziei de punere în aplicare a Comisiei.

„Corectitudinea acestor măsuri este esenţială, iar responsabilitatea crescătorilor de rumegătoare mici şi a operatorilor economici joacă un rol crucial. Prin aplicarea riguroasă a măsurilor putem eradica această boală care are un impact semnificativ asupra sectorului zootehnic”, a declarat preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Reprezentanţii ANSVSA atrag atenţia asupra activităţilor ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanţă de focarele iniţiale şi care pun în pericol eforturile de export.

„Instituţia este în permanent contact cu crescătorii de animale, transportatorii şi exportatorii, colaborând pentru a limita extinderea bolii şi a preveni prejudiciile în sectorul zootehnic. Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA judeţene”, se spune în comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...