Web Analytics
scris luni, 17.06.2024

România, lovită de un nou val de caniculă. Maximele termice

Astazi, vremea va fi caniculară în Oltenia și Muntenia, unde și disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local la munte, în Maramureș, Moldova, nordul Munteniei și izolat în Transilvania, Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor putea depăși punctiform 10…20 l/mp.

România, lovită de un nou val de caniculă. Maximele termice

Maximele pornesc de la 26 de grade în Transilvania și în nordul Moldovei și se opresc la 35 de grade în sud și în sud-vest. Avem multe perioade cu soare, dar și înnorări și averse la munte, în Maramureș, Moldova și în nordul Munteniei.În Dobrogea și Bărăgan domină atmosfera însorită. Căldura se intensifică, iar în Bărăgan temperaturile se apropie de pragul caniculei și stresul termic vă creste. Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, urmează o zi călduroasă, cu mult soare. Spre seară, este posibil să apară o ploaie de scurtă durată. În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile cresc ușor și se opresc la 31 de grade. Vor fi perioade cu soare, dar și câteva averse, mai ales în zonele înalte.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem atmosfera liniștită în prima parte a zilei, dar instabilitatea creste mai tărziu. Vin ploi zgomotoase, iar temperaturile mai ridicate decât ieri, se opresc la 28 de grade la Satu Mare. Se mai încălzește puțin și în ținuturile vestice, atmosfera vă fi însorită și după prânz se vor înregistră 31 de grade la Timișoara. În Transilvania, predomina vremea frumoasa și doar izolat sunt posibile ploi de scurta durata. Temperaturile continua să crească și vor ajunge la 30 de grade la Alba Iulia.

Citește și: A început încărcarea cardurilor sociale. Până la ce dată pot intra banii

În Oltenia, ne-așteaptă încă o zi cu soare și se face mai cald decât sâmbătă. Maximele vor ajunge la 35 de grade la umbră și disconfortul termic vă crește. În ținuturile sudice găsim vreme frumoasă, se mai încălzește și temperaturile ating pragul caniculei la Alexandria. În București, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere. Vor fi înnorări după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.

La munte, vremea va fi caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara, când local vor fi averse şi descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor putea depãşi punctiform 10…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri asociate ploilor. Si la mare, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat în orele amiezii. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 31 de grade, iar temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 18 și 22 de grade.

Citește și: 39 de copii și trei adulți, aflați într-o excursie organizată de un club de cercetași, cu  simptome de toxiinfecție alimentară

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită