Web Analytics

România, la BBC: cele mai multe victime ale sclaviei sexuale sunt românce

de | 24.01.2022 18:45 | Actualitate, Dezvăluiri

Nu există colț din Marea Britanie în care să nu existe tinere sechestrate sau vândute ca sclave sexuale. Multe sunt aduse din România, prin rețele de trafic de persoane, arată un documentar difuzat de BBC.

„Într-o zi dacă făceam 1.000 de lire. Poate și mai mult de 1.000”, a povestit jurnaliștilor o tânără, care a fost exploatată sexual în Marea Britanie.

Fetele din România reprezintă acum o mare afacere, susține documentarul BBC „Sold. Sex slaves next door/Vândut. Sclavii sexuali de lângă tine”, prezentat de jurnalista Jean Mackenzie și produs de Sara Monetta and Emma Ailes.

„Eram doar un copil, aveam 12 ani. Dar eram doar o sclavă pentru ei. Făceam tot ce spuneam”, spune o fată victimă a traficanților de persoane.

Echipa a filmat atât în Marea Britanie, cât și în țara noastră, iar filmul abordează și revoltătorul caz de la Caracal, unde Alexandra Măceșanu a murit și pentru că autoritățile nu au fost în stare să găsească la timp.

Citește și: Scrisoarea polițistului ucigaș către familia Raisei, fetița omorâtă pe trecerea de pietoni

„Sunt domnișoară, am 15 ani, și ieri am fost sechestrată de către un domn. (…) A venit, a venit. Veniți repede, vă rog”. BBC a difuzat inclusiv ultimele cuvinte ale Alexandrei Măceșanu, ultimul său apel disperat la 112.

„Dacă cineva îți răpește copilul, te duci la poliție și nu se întâmplă nimic. Cum te simți?”.Sold: Sex Slaves Next Door – BBC 2

„Este o lume în care traficanții au învățat să joace sistemul; unde, când copiii dispar, disparițiile lor sunt ignorate. Pe măsură ce Jean le întâlnește pe fetele cumpărate și vândute, ea descoperă secretele șocante ale acestui comerț nemilos. Au creat traficanții o crimă de neoprit?”, menționează documentarul „Sold. Sex slaves next door/Vândut. Sclavii sexuali de lângă tine”.

În fiecare săptămână, în West Midlands, Poliția percheziționează cel puțin o casă care este folosită ca bordel. Fetele exploatate în astfel de locuințe sunt drogate cu forța și li se dă mult alcool, pentru a se supune.

Citește mai departe pe Presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii