Web Analytics
scris vineri, 25.10.2024

România în Schengen. Ministrul Predoiu anunță sprijin și un răspuns pozitiv

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declara că obținând „un răspuns pozitiv” şi „sprijin” atât în discuțiile informale din cadrul evenimentului Forumul Salzburg.

România în Schengen. Ministrul Predoiu anunță sprijin și un răspuns pozitiv

Citește și: Număr record de secţii de votare în străinătate, la alegerile prezidențiale

„Forumul Salzburg este un important format de lucru şi cooperare în Europa Centrală şi de Est pentru securizarea frontierelor, combaterea traficului de migranţi, de droguri şi a crimei organizate. Am prezentat rezultatele României şi am discutat despre creşterea cooperării între poliţiile naţionale. Am avut mai multe discuţii bilaterale cu statele membre prezente. Am folosit prilejul pentru a continua promovarea obiectivului României de a intra complet în Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, în 2024. Am obţinut un răspuns pozitiv şi sprijin atât în discuţiile informale din cadrul Forumului, cât şi în şedinţa plenară. Lucrurile merg bine, dar rămânem concentraţi atât pe munca din teren pentru protejarea frontierelor, cât şi pe zona de acţiune diplomatică multilaterală, bilaterală, formală şi informală”, a declarat Predoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Cătălin Predoiu a evidenţiat abordarea României privind combaterea traficului de migranţi, care, prin intensificarea cooperării cu vecinii, dar şi cu partenerii regionali şi instituţiile europene, a reuşit să obţină rezultate importante în ceea ce priveşte securizarea frontierelor şi managementul migraţiei. Implementarea, alături de Comisie şi agenţiile UE, a unui proiect-pilot cu partenerii sârbi, a contribuit la scăderea masivă a tentativelor de trecere ilegală a frontierei, la graniţa dintre România şi Serbia, se arată în comunicatul citat.

Conform datelor Frontex, în primele nouă luni ale anului 2024, numărul de detecţii pe ruta Balcanilor de Vest a înregistrat cea mai mare scădere dintre toate rutele migratorii (-79 %).

Conform MAI, acţiunile României au consolidat rolul ţării ca furnizor de securitate la nivel regional.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Parc cu amintiri la Câmpulung

Asociația ”Zi de Bine”, coordonată de Melania Medeleanu, în colaborare cu Primăria Câmpulung...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...