Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

România este ‘clar pe drumul cel bun’ pentru a intra în programul Visa Waiver 

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat joi seară, la Digi24, că numărul vizelor primite de români pentru călătoriile în SUA au înregistrat o creștere semnificativă, ceea ce oferă României speranțe că va fi acceptată în programul Visa Waiver și astfel românii să poată călători la liber în Statele Unite.

România este ‘clar pe drumul cel bun’ pentru a intra în programul Visa Waiver 

Citește și: Cornel Dinu, internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias

România va afla în câteva săptămâni dacă îndeplinește ultimul criteriu cerut de americani, anume ca rata de respingere a acordării vizelor să fie de sub 3%.

„Semnalele sunt foarte pozitive și suntem clar pe drumul cel bun. Suntem pe ultima sută de metri înainte de aderare la program. Singura necunoscută este rata de respingere pe care o vom afla după 1 octombrie. Însă este clar pentru partea americană că România a făcut progrese semnificative și solide în ultimii doi ani. Dintre toate statele candidate din UE la intrarea în acest program, adică România, Cipru și Bulgaria, cel puțin anul trecut am avut un număr uriaș de vize emise de ambasada SUA la București, mai multe și decât Bulgaria și Cipru la un loc. Iar anul acesta până în luna iunie au fost emise peste 50.000 de vize și ne așteptăm ca acest număr până la finalul acestei luni să atingă 70-80.000. Observăm, pe ceea ce am văzut în ultimii trei ani, o creștere a persoanelor eligibile, deci o șansă foarte bună ca un număr mai mare de aplicații să determine o scădere a ratei de refuz”, a declarat, joi seară, ambasadorul României  la Washington.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...