Web Analytics
scris luni, 22.07.2024

România a câștigat Campionatul European de baschet U20, la Pitești Arena

Selecţionata României a câştigat Campionatul European de baschet masculin – EuroBasket Under-20, Divizia B, de la Piteşti, după ce a învins Ucraina în finală cu scorul de 80-58 (18-12, 25-18, 21-13, 16-15), duminică.

România a câștigat Campionatul European de baschet U20, la Pitești Arena

România a încheiat cu victorii pe linie turneul de la Piteşti, şapte la număr, obţinând promovarea în elita europeană, Divizia A. România a mai evoluat doar de două ori în Divizia A până acum, în 2008 şi în 2018. ”Tricolorii” au dominat finala, având cei mai buni oameni în Denis Bădălău, 22 puncte, 6 recuperări, Andrei Oinaru, 14 puncte, 6 recuperări, şi Dragoş Lungu, 10 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, notează Agerpres. În finala mică, Finlanda a dispus de Olanda cu 73-56.

Citește și: Viorel Tudose recunoaște: “Vreau acționar majoritar la FC Argeș, 51%”

„România câștigă Europeanul U20, la Pitești Arena, după victoria categorică din duelul cu Ucraina, scor 80-58 ! Felicitări tricolorilor pentru dăruirea cu care au luptat întregul turneu! M-am bucurat să văd o sală plină! Bravo, piteșteni! În plus, la meci, au fost suporteri din toate colțurile țării!  Felicitări tuturor pentru atmosfera creată!

În calitate de primar al orașului care a găzduit competiția FIBA U20 Eurobasket 2024, am fost onorat cu  „HOSTING AWARD” din partea FIBA! Acest premiu ne face mândri, dar ne și obligă în continuare! Pitești Arena este un loc în care ne dorim ca ospitalitatea și pasiunea pentru sport să se reîntâlnească și să ne reprezinte spiritul comunitar. Vă promit, la Pitești, vom continua să găzduim evenimente de calitate la standarde internaționale”, a anunțat primarul Cristian Gentea.

Citește și: Jocurile Olimpice de la Paris: un secol de sport

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...