Web Analytics

Rezultatele anchetei în cazul morţii şoferului Primăriei Costeşti vor fi făcute publice înainte de Crăciun

de | 28.11.2019 14:32 | Actualitate

# Cercetarea ar putea scoate la iveală mai multe neconformităţi

Ancheta în cazul accidentului de muncă în care a murit Ilie Crăciun (foto), bărbatul care în urmă cu două săptămâni s-a electrocutat după ce un stâlp de înaltă tensiune a căzut peste remorca tractorului cu care transporta resturi vegetale, e departe de a se fi încheiat.
„Mai durează. Sunt 15 zile lucrătoare prevăzute pentru cercetare, plus cinci zile pentru înaintare… Noi suntem acum în situaţia în care am solicitat de la Poliţe, de la IML nişte documente pe care le aşteptăm, după care mai durează între 7 şi 10 zile aprobarea de la Inspecţia Muncii, avizarea dosarului, după care urmează înaintarea la Parchet a dosarului”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, inspectorul-șef de la ITM Argeș, Ion Samoilă.
Am vrut să știm de la conducerea ITM Argeș și dacă angajatul Primăriei Costești avea semnate la zi documentele privind protecția muncii.
„Nu pot să vă spun acum date din anchetă, dar nu se pune problema să nu aibă semnate documentele, fişa de instruire, cum se spune, pe care, din câte ştiu eu de la colegii care fac cercetarea, o avea semnată. S-ar putea să fie alte neconformităţi, în mod sigur, dar nu-mi cereţi să vă spun până nu finalizăm ancheta”, a mai precizat șeful ITM Argeș.
Dat fiind că accidentul a avut loc pe un alt traseu decât cel pe care se ajunge la groapa special amenajată pentru resturi vegetale, ancheta urmează să stabilească dacă bărbatul a fost trimis sau a luat de unul singur decizia (așa cum susține primarul Ion Baicea) să ducă încărcătura pe un câmp.
„O să vedem asta. Tocmai ăsta este scopul cercetării, trebuie să elucidăm aceste aspecte, dacă îndeplinea o sarcină de serviciu, dacă era instruit, dacă nu era instruit, dacă era examinat medical, dacă era echipat corespunzător etc . Ăsta este, de fapt, scopul cercetării. Înainte de Crăciun o să ştim toate aceste lucruri”, încheie Ion Samoilă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii