Web Analytics

Restaurarea Muzeului Județean, în desfășurare continuă. S-au executat 12% din lucrări

de | 7.10.2021 09:38 | Actualitate

Proiectul ,,Restaurarea Muzeului Județean Argeș – consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului culturalʼʼ realizat de către județul Argeș va contribui la dezvoltarea comunității și la construirea unui avantaj competitiv pe piața țintă, prin creșterea atractivității turistice și investiționale, la consolidarea identității culturale, la revitalizarea economică și social-culturală.
Muzeul Județean Argeș este monument istoric și face parte din Ansamblul vechii Prefecturi, datând din 1898-1899.
Obiectivul general al proiectului constă în impulsionarea dezvoltării locale prin consolidarea, protejarea, valorificarea patrimoniului cultural al Muzeului Județean Argeș, respectând principiile dezvoltării durabile.

CITESTE SI Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, prezent la Muzeul Județean Argeș

Obiectivele specifice care vor conduce la realizarea obiectivului general, sunt:
îmbunătățirea infrastructurii Muzeului Județean Argeș prin Restaurarea și conservarea obiectivului turistic – monument istoric categorie A;
➡️creșterea gradului de expunere a Muzeul Județean Argeș după finalizarea lucrărilor de intervenții, prin digitizarea acestuia.
⏺️Sunt prevăzute lucrări complexe de realizare a consolidarilor structurale, de eliminare a igrasiei, de refacere a finisajelor deteriorate, de refacere a învelitorii din tablă, a instalațiilor sanitare și de încălzire; lucrări de restaurare a subsolului, parterului, etajului, șarpantei și învelitorii; lucrări de conservare-restaurare a componentelor artistice.
☑️Valoarea totală a proiectului este de 21.462.39,75 lei, dintre care:

CITESTE SI Muzeul Județean Argeș organizează o microexpoziție dedicată Zilei Drapelului Național Român

➡️21.033.073,35 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă solicitată (98%);
➡️429.246,40 lei este contribuția beneficiarului (2%).
◾Consiliul Județean Argeș monitorizează acest proiect.
📌Astfel, astăzi a avut loc pe șantier o nouă întâlnire de lucru cu constructorul, responsabilul tehnic, dirigintele de șantier, directorul Muzeului Județean Argeș și reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș.
✒️Stadiul fizic al lucrărilor executate este de 12%, astfel:
▪️arhitectură 5%;
▪️rezistență 20%;
▪️desfaceri zidărie 75%;
▪️instalații electrice 3%.
🧾Data începerii lucrărilor a fost 08.07.2021.
▶️Durata de execuție a lucrărilor este de 22 de luni (iulie 2021 – aprilie 2023).
🗣️,,Reprezentanții Consiliului Județean Argeș merg în fiecare lună pe șantiere pentru a vedea desfășurarea lucrărilor. Discutăm cu proiectanții, constructorii, diriginții de șantier, identificăm problemele, le rezolvăm și ne asigurăm că toate proiectele vor fi terminate în termenul prevăzut în contrat.”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii