Web Analytics

Repunerea pe roți a cisternei cu GPL răsturnată la Drăganu a durat peste 12 ore

de | 4.01.2018 10:06 | Actualitate

CisternaRasturnataDraganuTraficul rutier pe DN7 a fost blocat ore bune ieri după-amiază, din cauza unui accident rutier în care a fost implicată o autocisternă încărcată cu 22 de tone de GPL.

Incidentul s-a petrecut chiar în centrul comunei Drăganu. Vehiculul, condus de un bărbat din Bihor, se deplasa spre Vâlcea. Pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, asfaltul fiind ud şi alunecos, şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă. Autocisterna a intrat în balans, a derapat şi s-a răsturnat în şanţ. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime.
La fața locului au ajuns echipaje ale poliției și pompierilor, pentru a asigura măsuri specifice în cazul unei eventuale explozii. S-a dispus transvazarea GPL-ului în altă cisternă, apoi s-au făcut eforturi pentru scoaterea din șanț și repunerea pe roți a autocisternei, inițial cu ajutorul unei singure macarale. În efectuarea acestor operațiuni au fost folosite totuși două macarale, una singură fiind insuficientă.
Pe timpul operațiunilor traficul rutier a fost blocat pe DN 7, circulându-se pe un singur sens, iluminatul public la Drăganu a fost întrerupt, iar 12 persoane din trei locuințe aflate în imediata apropiere au fost evacuate. Eforturile de repunere pe roți a autocisternei răsturnate în șanț au durat peste 12 ore.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii