Web Analytics
scris marți, 30.08.2022

Republica Coreea donează un milion de dolari copiilor și refugiaţilor ucraineni din România

Republica Coreea donează un milion de dolari pentru consolidarea sprijinului pe care UNICEF îl oferă Guvernului României ca răspuns la criza refugiaţilor ucraineni, au anunţat, azi, Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România, şi Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România.

Republica Coreea donează un milion de dolari copiilor și refugiaţilor ucraineni din România

Citește și: „România va beneficia de echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO”

Potrivit unui comunicat al UNICEF transmis AGERPRES, anunţul donaţiei a fost făcut după vizita celor  doi oficiali la Centrul de sprijin ”Blue Dot” pentru copiii şi familiile de refugiaţi, aflat în Sectorul 6 al capitalei.

”Această donaţie ne va ajuta pe noi şi pe partenerii noştri să oferim servicii esenţiale integrate precum cele de informare şi consiliere, reunificare a familiilor, spaţii dedicate mamei şi copilului celor care în prezent şi-au găsit adăpost în România, concentrându-ne în special pe copiii cei mai vulnerabili. În aceste momente dificile, copiii şi familiile lor necesită şi merită un mediu sigur, în care să li se acorde protecţie adecvată”, a afirmat reprezentantul UNICEF în România, conform sursei citate.

Potrivit UNICEF, Centrul ”Blue Dot” face parte dintr-o reţea de centre de sprijin înfiinţate de UNICEF şi partenerii săi pe teritoriul ţării, printre care se numără autorităţile centrale, judeţene şi locale, organizaţii ale societăţii civile şi Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), pentru a răspunde nevoilor de bază ale copiilor şi familiilor care s-au refugiat în România, oferindu-le servicii esenţiale. Până la începutul lunii august, peste 42.000 de femei şi copii refugiaţi ucraineni au beneficiat de cel puţin un tip de serviciu de sprijin oferit în centrele Blue Dot din România, conform  AGERPRES.

(sursa foto: UNICEF)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...