Web Analytics
scris sâmbătă, 31.08.2024

Reorganizarea Operei Române. E benefică unificarea cu Orchestra de Tineret?

Opera Română urmează a fi reorganizată. Numai că nu există reorganizare fără scântei. Într-un interviu pentru Evenimenul Zilei,  Rafael Butaru,  concert maestru al Orchestrei Operei și al Filarmonicii George Enescu, a dat câteva detalii despre acest subiect.

Reorganizarea Operei Române. E benefică unificarea cu Orchestra de Tineret?

Se desființează Opera? Această comasare cu Tinerimea română e benefică? Încercați să vă puneți în locul meu. Sau mai bine zis, în locul managerului Operei. Conduceți o Operă și vi se oferă ocazia de a avea în instituție un super-departament destinat tinerilor muzicieni. Cum ați proceda? La ce v-ați gândi? Bun, acum încercați să vă gândiți că, în loc să faceți asta, trebuie să răspundeți de 100 de ori la întrebarea: Se desființează Opera? Se desființează Opera? Uneori mă gândesc că următoarele știri despre Operă ar putea fi că Pământul e plat, sau că pandemia e un experiment…”, a răspuns Rafael Butaru, conform Evenimentul Zilei.

Citește și: 31 august: Ziua Limbii Române în Republica Moldova și România

Rafael Butaru este “câștigător a numeroase premii la concursuri naționale și  internaționale si a participat la cursuri de măiestrie precum  cursul de orchestră și vioară susținute de Adam Fischer și  membrii ai Orchestrei Filarmonicii din Viena; cursuri de  muzică veche și perfecționare instrumentală susținute de  Dieter Weitz, Cristoph Wyneken , cursurile internaționale de muzică de cameră susținute de  Chilingirian și Amadeus Quartet in Londra, Stefan Metz Orlando Quartet și Devich Sandor-Bartok Quartet”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...