Web Analytics

Remember! 9 noiembrie 1972: returul manșei dintre Real Madrid și FC Argeș

de | 9.11.2021 15:53 | Actualitate, Sport

Pe 9 noiembrie 1972, returul manșei dintre Real Madrid și FC Argeș se disputa pe Estadio Santiago Bernabéu, în fața a peste 60.000 de spectatori.

După meciul de la Piteşti, preşedintele Realului, Santiago Bernabeu, a dorit să-l transfere pe Nicolae Dobrin, oferind două milioane de dolari şi o instalaţie de nocturnă, dar Ceauşescu i-a interzis câteva luni mai târziu să plece. Ziarele spaniole ale vremii se așteptau la un meci greu pentru Los Blancos, mai ales că la Pitești scorul ar fi putut fi mult mai mare pentru alb-violeți.

 

Citește și Budescu va pleca de la FCSB! Gigi Becali: “El nu vrea să facă fotbal, vrea recital de exterioare, ca să ce?”

 

Santillana a deschis scorul pentru Real în minutul 18. FC Argeş a echilibrat încet-încet partida, iar în minutul 43 Constantin Radu a egalat, madrilenii începând să tremure cu gândul la calificarea în sferturi. La vestiare, Miguel Munoz a avut o ieșire nervoasă, astfel că madrilenii au turat motoarele.

Antonio Grande a marcat în minutul 47 şi a adus Realul în avantaj, aceștia având nevoie totuși de încă un gol pentru calificare. Numai că piteştenii au rezistat foarte bine, ba chiar au fost aproape de a înscrie din nou, Dobrin și compania fiind foarte aproape de a încheia socotelile partidei.

Din păcate, în minutul 87, când toată lumea se gândea la prelungiri şi la eventualele lovituri de departajare, Santillana a mai marcat o dată și a trimis Realul în sferturile Cupei Campionilor. Astfel, Argeșul ieșea cu capul sus din cea mai importantă competiție intercluburi, fiind aproape să elimine marele Real Madrid.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Diferența e următoarea: atunci era FC ARGEȘ, acum e Fc Căcat…