Web Analytics

Regizoarea Catrinel Dănăiaţă scrie un scenariu împreună cu un ziarist de la Jurnalul de Argeş

de | 6.06.2018 21:35 | Cultură

17 catrinel danaiataRegizoarea Catrinel Dănăiață, originară din Pitești, a terminat scenariul pentru un nou film, după ce „Dublu”, lungmetrajul său de debut, s-a bucurat de o primire foarte bună în țară și peste hotare, având anul trecut trei nominalizări la Premiile Gopo. În septembrie 2017, „Dublu” a obținut Premiul pentru Regie la secțiunea internațională a Terra di Siena Film Festival. „Dublu” a fost proiectat la zeci de festivaluri internaționale din Europa, America de Nord și America de Sud. Filmul „Dublu” a fost proiectat duminică, 3 iunie, și la Cinema „București”. Filmul regizat de Catrinel Dănăiață, născută la Pitești în 1983, a adus la Cinematograful „București” zeci de  spectatori care, la final, au felicitat-o pe regizoare și au pus multe întrebări pe marginea filmului.
După cum ne-a declarat Catrinel Dănăiață, noul scenariu este „o comedie neagră, a cărei acțiune este plasată chiar în Pitești”. Luna trecută, Catrinel Dănăiață a participat la prestigiosul Festival de la Cannes. „Am avut întâlniri atât pentru viitorul film, comedia neagră al cărei scenariu este deja gata, cât și pentru următorul film al regizoarei Cristina Juks, unde am fost prezentă în calitate de producător delegat al casei de producție Reber Management & Services. Întâlnirile au fost de bun augur și sper să se concretizeze în curând”, spune Catrinel Dănăiață.
La Cannes, Catrinel Dănăiață a văzut două filme: „Leto” – regia Kirill Serebrennikov, un film interesant și curajos, și  „Three Faces”, regia Jafar Panahi. „Regret ca nu am apucat sa văd filmul „Donbass” (ce a și câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la Un Certain Regard), regia Sergey Loznitsa, în care joacă marele nostru actor și bunul meu prieten Valeriu Andriuță. Am ajuns în ziua proiecției și nu am avut timp să merg de la aeroport la premieră. M-am bucurat să mă întâlnesc a doua zi cu Valeriu și să îl felicit”, mai spune Catrinel Dănăiață.
Catrinel Dănăiață va scrie și un scenariu de film împreună cu colegul nostru Denis Grigorescu.
Cu o carieră deja apreciată, Catrinel Dănăiață a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, secția Regie de film. Este doctor în Cinematografie și Media și lector universitar la Universitatea Hyperion din Capitală.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii