Web Analytics

Registrator reținut în dosarul „Vaccinare la chiuvetă”. Alți 22 de suspecți sunt cercetați

de | 23.05.2022 15:45 | Actualitate

Se completează lista persoanelor suspecte pentru vaccinarea la chiuvetă, în Argeș. Vă reamintim că în luna aprilie, două asistente din județ au primit arest la domiciliu, în același caz. Detalii AICI.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș transmite printr-un comunicat de presă:

Citește și: Dosare conexate în sarabanda vaccinărilor false

„La data de 23.05.2022, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a emis o ordonanță de reținere față de un bărbat pentru o perioadă de 24 de ore, acesta având calitatea de suspect în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe Tribunalul Argeş în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic, abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals. În fapt, suspectul, în calitate de registrator în cadrul unui centru de vaccinare din jud. Argeș, având ca atribuții înregistrarea în baza de date RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinare) a persoanelor care se vaccinează anti-Covid, în baza aceleiaşi rezoluții infracționale, în perioada mai 2021 – februarie 2022, a pretins și primit diferite sume de bani, dar și foloase materiale (voucherele aferente vaccinării), pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv să ateste informatic, în mod fals, vaccinarea împotriva COVID. 19 în Registrul persoanelor vaccinate (RENV) a mai multor persoane care în fapt nu s-au vaccinat, nefiindu-le administrat serul de imunizare, acestea figurând ulterior în RENV ca fiind vaccinate.”

Citește și: Al cui e, de fapt, BMW-ul sechestrat în dosarul vaccinărilor la chiuvetă?

În cauză mai sunt cercetaţi încă 22 de suspecţi pentru comiterea unora din faptele enumerate. 

„Lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au desfăşurat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.”, se mai arată în comunicat.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *