Web Analytics

Reducere drastică a paturilor pentru Covid la Spitalul Câmpulung

de | 30.06.2021 14:02 | Actualitate, Politica si Administratie

Din cele 401 paturi de care dispune Spitalul Municipal Câmpulung pentru internarea bolnavilor, doar 50 vor mai fi folosite pentru cazurile de pacienți suspecți și confirmați cu noul coronavirus. Disponibilul anterior era de 109 paturi. Pe cale de consecință, va crește capacitatea de spitalizare continuă pentru cei neinfectați cu Sars-Cov-2, aceasta ajungând la 321 de locuri. Restul de 30 de paturi autorizate sanitar rămân în conservare pe timp de pandemie.

Paturi destinate infectaților cu noul coronavirus sunt disponibilizate în cadrul a cinci secții, cele mai multe, 25, regăsindu-se chiar la Boli Infecțioase. Anul trecut, Municipalul câmpulungean a devenit spital suport Covid, iar pacienții cu alte patologii au fost primiți la internare de-abia din luna martie a acestui an. Și a mai apărut o modificare la spital. Din cauza lipsei de personal și a suprasolicitării, precum și a necesității asigurării unui dublu circuit, urgențele la Câmpulung erau asigurate până la ora 15.00 a zilei. Acum, la CPU există program până la ora 20.00, în fiecare zi, în restul timpului urgențele fiind preluate de personalul de gardă.

Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung își va spori capacitatea de internare non-Covid. Vor fi 62 de paturi pentru cronicii TBC și alte afecțiuni pneumologice și doar 22 de locuri pentru spitalizarea continuă a celor suspecți sau confirmați ca infectați cu noul coronavirus. Trei paturi vor constitui rezerva de alertă.
C.I.B.

Citește și Deschis în regim mixt, Spitalul Câmpulung caută 20 de medici

Citește și Investiţie funebră la Spitalul Câmpulung / Elevator pentru decedaţi

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii