Web Analytics

Recorder: Mafia pădurilor, descrisă din interior. „Mi s-a reproşat că nu aduc bani la partid”

de | 27.10.2020 15:05 | Actualitate, Dezvăluiri

 

Într-un efort de a sparge bariera tăcerii în spatele căreia se ascunde “mafia lemnului”, Ilie Covrig, directorul Direcţiei Silvice Mureş şi fost secretar de stat în Ministerul Mediului, a discutat cu Recorder.ro pentru a scoate la iveală implicarea partidelor politice în tăierile ilegale de pădure.

Totodată, Ilie Covrig, aflat la vârful sistemului silvic, îi îndeamnă şi pe alţi oameni din sistem să iasă în faţă şi să vorbească despre faptul că, în ultimii 30 de ani, mafia care decimează pădurile României este controlată şi protejată politic, iar banii proveniţi din tăieri ilegale sunt folosiţi pentru a finanţa campanii electorale.

Vezi și Cine e Tavi Chiriţescu – dezvoltatorul imobiliar împrumutat de Armand Chiriloiu / Legăturile şefului de la Silvic cu firma care construieşte frenetic vile în Pădurea Trivale

Pe lângă mărturiile sale, Covrig face publice o serie de înregistrări care îi susţin afirmaţiile: funcţiile din sectorul silvic sunt dictate politic de la cel mai înalt nivel şi sunt răscumpărate cu şpăgi colectate de la firmele de exploatare a lemnului. Silvicultorii care refuză să colecteze şpăgile şi să plătească taxă de protecţie la partid sunt presaţi să plece din funcţii şi înlocuiţi cu oameni de încredere.

Din înregistrările şi din mărturiile lui Ilie Covrig, reiese că această stare de fapt este cunoscută şi acceptată de întreg sistemul silvic, de la simpli pădurari până la şefii din Romsilva şi din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.com, parte a rețelei de știri naționale Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

 1. Dinspre margine de crâng,
  Toți codrii din cioată plâng
  Că băieți de Babe-Cloanțe
  Aduc monștrii cu răcoanțe
  Și-l pun pe maistrul Vătafu
  Să scoată lemnul cu Taf-ul.

  Muncitorii – prompți oșteni,
  Răsucesc pe drum bușteni,
  Opintesc, împing din căngi
  Trunchiuri puse pe bălănci,
  Corhănesc, spre o cușcaie,
  Lemn rotund, într-o bătaie,
  Stivuiesc drept, la boghiuri
  Cherestea, pentru pustiuri.

  Drujbe, șprăngi, funiculare
  Constrâng păduri seculare.
  Spânzurați sus, la cioflâng,
  Codrii de brad se tot frâng,
  Când, prin acte cumpărate,
  Au grosimi mult micșorate.