Web Analytics

„Record” de infracţiuni pentru un consumator de droguri din Piteşti: a ameninţat un procuror, a distrus două maşini, a bătut o persoană şi a furat un telefon

de | 24.11.2016 17:58 | Actualitate

Pe rolul Judecătoriei Pitești se află de aproape doi ani un dosar cu un inculpat – Marius Olteanu (25 de ani) – care i-a „impresionat” pe anchetatori prin frecvența faptelor sale reprobabile. Concret, în perioada 2012-2015, Marius Olteanu, care este și un consumator de droguri, a amenințat un procuror, a distrus două mașini, a bătut o persoană și a furat un telefon. Inițial, pe 16 februarie a.c., Judecătoria Pitești l-a condamnat la 3 ani și 5 luni de închisoare cu executare, obligându-l totodată să plătească victimelor sale daune materiale și morale de peste 10.000 de euro. Marius Olteanu a fost obligat de instanță și ”la tratament medical prescris de un medic de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”. Numai că Marius Olteanu a făcut apel, dosarul continuând în această toamnă la Judecătoria Pitești.

A făcut praf parbrizul unei mașini cu două sticle de bere

Prima infracțiune a lui Marius Olteanu a fost pe 29 septembrie 2012. În acea zi, în jurul orei 2:30, Ionel Constantin, agent de pază la un club din Pitești, l-a dat afară pe Olteanu, care era beat. Deranjat că nu a mai fost lăsat în club, Marius Olteanu a plecat, a cumpărat două beri și le-a aruncat în parbrizul mașinii agentului de pază, o Skoda Octavia și în plus i-a îndoit mai multe părți din caroserie. Valoarea pagubei: 3.553,80 lei.
Pe 22 septembrie 2013, Marius Olteanu l-a bătut cu pumnii și picioarele în față și în burtă pe Florin Nițulescu, pentru „vina” de a se fi aflat în Parcul 1907 alături de fosta sa prietenă Adriana Popa. După cum spun procurorii, „martora Adriana Popa a fugit din zonă, cunoscând comportamentul violent al inculpatului, care era fostul său prieten. După ce a agresat persoana vătămată, inculpatul Marius Olteanu a plecat în urmărirea martorei, însă aceasta a reușit să se ascundă într-o toaletă publică și să scape de furia inculpatului”. Victima a suferit mai multe leziuni în urma agresiunii și a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. Florin Nițulescu a cerut în instanță daune morale și materiale de peste 21.000 lei.

A incendiat un Chevrolet Cruze cu un litru de benzină cumpărat de la un taximetrist

În seara zilei de 17 februarie 2015, Marius Olteanu a continuat seria infracțiunilor. De această dată a incendiat, cu un litru de benzină cumpărat de la un taximetrist, o mașină Chevrolet Cruze, aparținând lui Sorin Badea, rudă cu o persoană cu care avusese mai multe conflicte. Momentul în care incendiază mașina a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Valoarea pagubei: 5.000 de euro.
Și, culmea!, în aceeași zi de 17 februarie 2015, Marius Olteanu a mai comis-o încă o dată. A fost în barul „Theo” unde se afla fosta sa prietenă Adriana Popa, i-a luat telefonul mobil și 50 de lei și i-a tras și câteva palme pentru că a refuzat să îl urmeze.
În seara aceleiași zile, a sunat familia și prietenii fostei prietene și le-a spus că dacă i se va întâmpla ei ceva rău „și-a făcut-o singură”.  Și în prezența polițiștilor, Marius Olteanu și-a amenințat fosta prietenă, spunând că: „Nu o las așa, îi dau teroare, o tumbăcesc rău”.

Cum a amenințat un procuror: „Ți-ai ratat cariera fraiere… toată viața o să mă țin de capul tău, nu mă las”

Luna februarie 2015 a fost clar una rea pentru Marius Olteanu. Pe 19 februarie 2015, la două zile, după ce mai comisese două infracțiuni, Marius Olteanu l-a amenințat pe procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Amenințările au fost formulate pe scările Judecătoriei Pitești, la scurt timp după ce procurorul susținuse propunerea de arestare preventivă a lui Marius Olteanu în dosarul de tâlhărie deschis cu două zile mai devreme. Concret, iată ce i-a spus Olteanu procurorului Alexandru Anghel ca să îl intimideze:  „Ți-ai ratat cariera fraiere… toată viața o să mă țin de capul tău, nu mă las”. Martori la amenințări au fost și doi polițiști de la Secția 1 Pitești.
Denis Grigorescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii