Web Analytics

Rechizitoriul traficantului piteştean de cocaină „Alex Copil Bătrân”

de | 18.04.2019 13:45 | Dezvăluiri

# Exclusiv. Culisele flagrantului de la Vivo Mall Piteşti # Cum a reușit finul lui Adi Mutu să vândă în mai multe rânduri droguri unui investigator sub acoperire # Dosarul a pornit de la un denunț depus în aprilie 2017 la DIICOT Pitești, în care se spunea că Mihăilescu, alias Alexa Santiago, „se ocupă cu trafic de cocaină pe raza orașelor Curtea de Argeș, Pitești și București, fiind ajutat în activitatea infracțională de către alte două persoane”

La începutul lunii februarie făcea vâlvă reținerea pentru trafic de cocaină a piteșteanului Alexandru Mihăilescu, zis și ”Alex Copil Bătrân”, finul lui Adrian Mutu și apropiat al mai multor fotbaliști și antrenori. Alexandru Mihăilescu a fost atunci reținut chiar în parcarea Vivo Mall din Pitești.
Prieten de ani de zile cu Adi Mutu, Alexandru Mihăilescu vindea droguri în special în Bucureşti, dar avea numeroși clienți și în Pitești. Acesta era nelipsit de la petrecerile lui Mutu, iar printre oamenii din lumea fotbalului cu care se ştia bine se numără fotbalistul Alex Chipciu şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf. Mihăilescu s-a numărat printre invitaţi anul trecut la ziua de naştere a lui Tiago, copilul pe care Adrian Mutu îl are cu ultima lui soţie, Sandra.
Vă prezentăm în continuare detalii în premieră din rechizitoriul întocmit de către procurorii DIICOT în acest dosar în care Alexandru Mihăilescu va fi judecat pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Laboratorul a confirmat că pulberea vândută investigatorului sub acoperire era cocaină

Monitorizarea lui Alexandru Mihăilescu a început pe 5 aprilie 2017, atunci când la DIICOT Pitești s-a înregistrat un denunț împotriva acestuia, denunțătorul declarându-le procurorilor că Mihăilescu, zis și Alexa Santiago, ”se ocupă cu trafic de cocaină pe raza orașelor Curtea de Argeș, Pitești și București, fiind ajutat în activitatea infracțională de către alte două persoane”.
Pe măsură ce acțiunile de cercetare avansau, în anturajul lui Alexandru Mihăilescu a fost introdus și un investigator sub acoperire. Iar rolul acestuia se va dovedi ulterior decisiv în prinderea traficantului de cocaină.
După cum precizează procurorii DIICOT, pe 14 ianuarie a.c., investigatorul sub acoperire ”s-a întâlnit cu inculpatul Mihăilescu Alexandru în jurul orei 15,45 în faţa mall-ului VIVO din Piteşti, de unde au plecat împreună către Ştefăneşti cu autoturismul marca Mercedes-Benz, condus de către Mihăilescu Alexandru. După ce au ajuns în zona blocurilor din com. Mărăcineni, de unde L.A. (n.red. – investigatorul sub acoperire) a scos de la un ATM o sumă de bani, aceştia au revenit în parcarea mall-ului, ocazie cu care, în schimbul sumei de 1.400 de lei, a cumpărat 3 doze ce conţineau o substanță pulverulentă de culoare albă de la Mihăilescu Alexandru.
Conform RCTS întocmit de către Laboratorul central de analiză şi profil al drogurilor din cadrul IGPR, proba înaintată spre analiză este constituită din 1,70 grame pulbere albă care conţine cocaină”.

Cu cât vindea cocaina Alexandru Mihăilescu

Pe 23 ianuarie a.c., investigatorul sub acoperire s-a întâlnit din nou la VIVO Mall Pitești cu Alexandru Mihăilescu. Cei doi au mers la Ștefănești, acolo unde Mihăilescu a intrat câteva minute în vila în care locuia, după care cei doi au revenit în parcarea mall-ului, acolo unde investigatorul sub acoperire a cumpărat 2,65 grame de cocaină pentru suma de 1950 lei.
Alexandru Mihăilescu i-a vândut pentru a treia oară cocaină investigatorului sub acoperire pe 30 ianuarie a.c. Conform rechizitoriului, cei doi s-au întâlnit inițial la un cazinou de pe b-dul. I.C. Brătianu din Pitești, după care au mers cu mașina lui Mihăilescu ”pe ruta Calea Bucureşti, Podul Viilor, Autostrada A1 în direcţia Vâlcea, iar în com. Bascov aceştia s-au despărţit. Şi cu această ocazie, colaboratorul a cumpărat în schimbul sumei de 1.900 de lei, 4 doze ce conţineau 1,92 grame cocaină”.
Pe 6 februarie a.c., în parcarea Vivo Mall Pitești, Alexandru Mihăilescu a fost suprins în flagrant în timp ce îi vindea investigatorului sub acoperire 2,32 grame cocaină pentru 1.900 lei. Investigatorii au găsit în geaca lui Alexandru Mihăilescu o punguță cu 0,59 grame cocaină.
În mașina lui Mihăilescu, un Mercedes S 350, investigatorii au găsit 3100 euro și 3850 lei.

Percheziții la vila din Ștefănești unde locuia traficantul și sechestru pe Mercedesul S 350

În aceeași zi au fost efectuate percheziții la vila de la Ștefănești unde locuia Alexandru Mihăilescu. Acolo au găsit 24 și ½ comprimate care conţin Alprazolam, acesta din urmă fiind drog de risc. Tot în vila de la Ștefănești, într-un ambalaj inscripţionat „SIOFOR 1000” au fost găsite 24,72 grame cocaină.
Alexandru Mihăilescu nu a dat nicio declarație pe parcursul cercetărilor.
După cum mai precizează procurorii, „pentru a se evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor ce pot servi la confiscarea extinsă, având în vedere datele din care rezultă că inculpatul a vândut droguri și altor persoane, iar veniturile sale licite în anii 2017 și 2018 au fost în cuantum de 39481 de lei, s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor imobile și mobile (inclusiv sume de bani şi autovehicule) aparținând inculpatului Mihăilescu Alexandru, a căror valoare depăşeşte cuantumul sumelor câştigate licit de către inculpat”. Pe 8 februarie a.c. s-a pus sechestru asigurător inclusiv asupra autoturismului Mercedes Benz S350 al lui Mihăilescu, dobândit în 2015 și evaluat la 40.000 euro.
Tot procurorii au decis disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar penal în vederea continuării cercetărilor față de Mihăilescu Alexandru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consumul propriu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii