Web Analytics

Rechizitoriu. Pedofilul din Găvana şi Prundu îşi punea victimele să îi arate chiloţeii, după care se freca de ele

de | 13.07.2016 14:06 | Dezvăluiri

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești l-au trimis la începutul acestei luni în judecată pe pedofilul Constantin Vasile, cel care în ultimii patru ani a molestat sau agresat sexual opt fetițe cu vârste între 6 și 12 ani. Pedofilul mai fusese condamnat în 2012 pentru molestarea a șase fetițe, însă a ieșit din închisoare după doar 12 luni și s-a apucat de vechile obiceiuri. Poate că de data aceasta, având în vedere gravitatea faptelor și recidiva postcondamnatorie, magistrații argeșeni vor da o pedeapsă mult mai dură.

A încercat să abuzeze sexual o fetiță de doar 6 ani

Pe 8 iunie a.c., Poliția Pitești a fost sesizată de Ș.I. că în urmă cu o zi, fiica sa în vârstă de doar 6 ani a fost acostată și condusă în scara blocului de un bărbat necunoscut, „acesta efectuând asupra minorei acte de natură sexuală”.
Concret, după cum spun procurorii, pe 7 iunie Vasile Constantin a dus-o pe minoră în scara unui bloc de pe strada Henri Coandă. Acolo, acesta „i-a solicitat fetiței să îi arate lenjeria intimă, iar apoi a efectuat asupra acesteia acte de natură sexuală, respectiv mișcări specifice unui raport sexual. După comiterea faptei, inculpatul a revenit în zona blocului unde a comis fapta, însă deoarece a fost recunoscut de persoana vătămată și indicat membrilor familiei, a fugit”.

Minoră salvată de intervenția unei vecine

Pe 9 iunie, la doar două zile după prima molestare, Vasile Constantin a comis-o din nou. A urmărit-o pe minora B.A. (8 ani), după ce aceasta a intrat pe scara blocului unde locuiau bunicii ei din Pitești (pe strada Stejarului), și a acostat-o, tot cu intenția de a o molesta sexual. Din fericire, acțiunea lui Constantin a fost întreruptă de intervenția unei vecine – Floarea Coțofană, care a coborât pe scara blocului și l-a întrebat pe pedofil ce caută acolo. Speriat, acesta a fugit.
Audiat, pedofilul Vasile Constantin a negat faptele comise. Însă probele împotriva sa sunt cât se poate de clare. Patru martori au confirmat prezența sa la blocurile unde a molestat cele două fetițe. Iar imaginile camerelor de supraveghere de la un magazin arată cum pe 7 iunie Vasile Constantin o pândește și o urmărește pe fetița de 6 ani pe care ulterior a molestat-o.
Impresionantă și emoționantă este mărturia fetiței de 6 ani dată în fața procurorilor. După cum scrie în rechizitoriu, aceasta „a declarat că Vasile Constantin a strâns-o în brațe puternic, după care a întrebat-o ce fel de chiloței poartă. În continuare, Vasile Constantin i-a lăsat în jos pantalonii persoanei vătămate, după care a început să își frece organul sexual, fără a se dezbrăca, de corpul persoanei vătămate”.
Un rol crucial în prinderea pedofilului l-a avut comisarul Florin Stan, cel care după ce prima plângere a fost înregistrată la Poliție, a făcut repede conexiunea cu bărbatul pe care îl arestase în 2012 tot pentru molestarea sexuală a unor minore. Una și aceeași persoană.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii