Web Analytics

Reacţie post-accident. Axinte recunoaşte că firma sa a construit pasajul Magnolia, dar nu mai ştie ce garanţie a avut lucrarea

de | 1.06.2017 14:44 | Actualitate

11 tavanPe 14 mai, prăbușirea unei părți a tavanului de la pasajul Magnolia a dus la rănirea la cap și la picioare a unei tinere de 16 ani.  O suprafață de tencuială de 5-6 metri pătrați din mortar de var și ciment de la planșeul pasajului, alcătuit din fâșii de beton armat prefabricat de tavan s-a desprins. Mai concret, tencuiala, acoperită de un tavan fals din gips-carton a căzut din cauza unei erori de construcție. Tavanul, nefiind perfect egal a fost încărcat cu umplutură. În momentul în care tavanul a fost prins cu dibluri, în zonele unde încărcătura era foarte mare nu s-a făcut prinderea corespunzător. Cu alte cuvinte, diblurile nu au ajuns în partea de beton. Pasajul a fost realizat de către firma Argecom și finalizat în 1996. Atât Poliția Argeș, cât și Primăria Pitești fac investigații în acest caz foarte delicat.

Gheorghe Axinte: „Procesul verbal a fost semnat inclusiv de Primăria Pitești și Inspectoratul în Construcții”

Am luat legătura și cu Gheorghe Axinte, fostul patron al firmei Argecom, pentru a afla mai multe legat de lucrare, de garanție și de nereguli. „Nu știam de acest incident de la pasajul Magnolia, acum aflu prima oară de la dumneavoastră. Nu mai citesc de mult presa. Da, lucrarea a fost realizată de către Argecom la vremea respectivă, însă nu mai rețin detaliile. Nu știu nici ce perioadă de garanție a avut pasajul. Vă dați seama, au trecut 21 de ani de atunci, iar Argecom a avut foarte multe lucrări în Pitești. În orice caz, vreau să vă spun că procesul verbal de recepție a lucrării a fost semnat la vremea respectivă de către toate autoritățile competente, inclusiv de Primăria Pitești și de Inspectoratul de Stat în Construcții. Iar dacă ar fi fost constatată atunci vreo neregulă, respectivul proces verbal nu ar fi fost semnat”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii