Web Analytics

Reacţia sindicatului la decizia Parisului de a opri mărirea producţiei la Mioveni

de | 27.02.2020 13:35 | Economie

# Ion Iordache: „Dacia, în anul 2020, are nevoie de linişte ca să-şi îndeplinească obiectivele”

E oficial! S-a decis suspendarea extinderii capacității de producție de la uzina Dacia, care urma să crească, de la 350.000 de mașini, la peste 406.000 de mașini pe an. Investița suspendată se ridică la 100 de milioane de euro, în contextul în care 25 de milioane din această sumă erau deja asigurate, sub formă de ajutor de la statul român. Decizia de suspendare a majorării producției vine după ce piața auto la nivel european a înregistrat un ritm mai scăzut, iar limitarea emisiilor de dioxid de carbon pune presiune suplimentară pe industrie, implicit și pe Grupul Renault.

”Salariații de la Dacia sunt pregătiți să își negocieze contractul de muncă pe 2020”

„Nu aș dori să dau un interviu acum pe baza situației de la Dacia. Cu privire la tot ce se întâmplă în industria constructoare de mașini din Europa și din lume, din punctul meu de vedere vă transmit următoarele: Dacia, în anul 2020, are nevoie de liniște pentru a își îndeplini obiectivele pe care deja și le-a propus. Salariații de la Dacia sunt pregătiți să își negocieze contractul de muncă pe anul 2020. În rest, urmărim cu interes tot ce se întâmplă în jurul nostru”, ne-a declarat destul de laconic viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.
Grupul Renault a decis să rea­lize­ze numai investiţiile privind procesul actual de produc­ţie, nu şi extinderea capacităţii uzinei de la Mioveni ce urma să fie realizată ca parte a unei investiţii totale de 100 milioane euro la Mioveni. Mai mult, pentru investiţie a fost aprobat şi un ajutor de stat de 25 mil. euro, care este însă încasat în funcţie de investiţiile realizate.
Luna ianuarie a debutat pentru uzina Dacia cu o scădere a producţiei față de anul trecut. Potrivit datelor furnizate de ACAROM, Dacia a produs 3.570 unități în luna ianuarie (cu o scădere de -32.22% faţă de ianuarie 2019). Chiar și așa, Dacia a rămas fruntașa clasmentului de luna trecută, urmată de Volkswagen.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole