Web Analytics

Reacția primarului Ionel Moloiu de la Hârsești la cazul bibliotecarei care a murit

de | 16.03.2021 12:23 | Actualitate

 

Profesorul Adrian Lupu a postat pe facebook mai multe acuze la adresa primarului Ionel Moloiu de la Hârsești. A fost vorba despre o angajată la Biblioteca Comunală Hârsești, Isabela Ursu, care ar fi fost victima acțiunilor de hărțuire sexuală ale primarului comunei. Ulterior, mai susține Adrian Lupu, primarul i-a tăiat bibliotecarei și sporul la salariu și a ignorat deciziile instanței cu privire la acțiunile sale. Iată în continuare reacția imediată a primarului Ionel Moloiu.

”Domnule Lupu Adrian-Gelu,
Sunt primarul a cărui imagine, munca și viață le terfeliți public, mințind și denigrând, folosindu-vă chiar de moartea unui om ca să o faceți. Vă scriu aici pe pagina soției deoarece dumneavoastră, din lipsă de ocupație (fără un loc de muncă), v-ați făcut un obicei din a posta informații mincinoase, denigratoare prin care încercați să dezinformați oamenii. Observ că pentru dumneavoastră campania electorală nu s-a încheiat. Ba din contră, are și un motto nou specific USR-ului: ,”Călcăm și pe cadavre!” pentru a obține un capital de imagine.

Mă acuzați că eu, în calitate de primar, am nedreptățit o angajată a Primăriei Hârsești pe funcția de bibliotecar, neacordându-i drepturile salariale, persecutând-o și chiar hărțuind-o sexual. Aveți dovezi în acest sens, domnule Lupu? Nu, nu aveți, dar vă place să dezinformați și poate mai căpătați în felul acesta câțiva susținători. Pentru toate aceste acuzații o să răspundeți în fața legii, domnule Lupu!

Citește și Bilbiotecară din comuna Hârsești, hărțuită sexual de primar și ignorată de justiție

 

V-ați folosit de un om bolnav, un om aflat sub influența chimioterapiei, pe care l-ați manipulat și l-ați înverșunat împotriva mea ”sfătuindu-l” chiar să facă plângeri penale neîntemeiate și nesusținute cu dovezi. Niciuna dintre aceste plângeri nu este pentru hărțuire sexuală, cum, de altfel, nu au fost nici în trecut, deși dumneavoastră susțineți acest lucru. Doamna Isabela Ursu a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în urmă cu aproape 6 ani, după un control de rutină la spitalul Costești. Nu i-am provocat eu boala și nici nu i-am grăbit-o. Știind că părinții ei au decedat amândoi din cauza cancerului eu chiar m-am oferit s-o ajut să meargă la un medic specialist, la spitalul Fundeni, așa cum am ajutat și alte persoane aflate în aceeași situație, dar a spus că nu e cazul pentru că are totul sub control.

În cea ce privește dezinformarea legată de Hotărârea judecătorească la care tot faceți referire, precizez faptul că odată cu apariția Legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariul funcționarilor și al persoanelor contractuale din administrația publică a fost plafonat la nivelul maxim al salariului de bază al viceprimarului. Totodată au fost tăiate sporurile de calculator și de conducere. Aceste salarii au fost aprobate prin Hotărâre de Consiliul Local și s-a obținut viza de legalitate de la Prefectură pentru această hotărâre. Doamna bibliotecar a atacat în instanță această hotărâre, precum și dispoziția primarului. La o perioadă scurtă de timp, prin acordarea normei de hrană și a altor indexări, salariul bibliotecarului a fost reîntregit, fiind chiar mai mare cu mult decât cel avut înainte de aplicarea Legii 153/2017. Mult mai târziu, în martie 2019 a fost pronunțată o hotărâre judecătorească prin care doamna bibliotecar trebuia să revină la salariul avut înainte de apariția legii, salariu care era mult mai mic decât îl avea în acel moment. Contabila i-a explicat doamnei Isabela Ursu situația de fapt, ea a înțeles și a rămas să nu punem în aplicare Hotărârea Judecătorească pentru că ar dezavantaja-o la salariu.

De unde scoateți asemenea minciuni domnule Lupu, unde apar sumele acestea? Dacă doamna bibliotecar ar fi vrut să fie aplicată hotărârea, ar fi mers la un executor și ar fi blocat conturile cerând executarea silită, dar asta nu s-a întâmplat. Atunci de ce mințiți oamenii? Ar trebui să știți domnule Lupu că, prin legea bugetului aprobata chiar de fiul dumneavoastră deputat USR, plata hotărârilor judecătorești privind salarizarea se face eșalonat, pe cinci ani, în primul an 15% din sumă iar restul sumei pe parcurs, în tranșe egale.

 

Citește și Voleibalistele de la CS Dacia Mioveni vor evolua la Constanța

 

Primăria Hârsești respectă legea. Mințiți în continuare și dezinformați pentru că nu aveți ocupație, un loc de muncă, doar hobby-uri (iepurași, mure, trandafiri) și mult timp liber. Faceți parte din cele zece persoane din Hârsești fără un statut (fără ocupație) pentru că restul oamenilor au locuri de muncă. Din ce trăiți? Din pensia socrului sau vă întreține fiul dumneavoastră deputat USR. Ați aspirat la funcția de primar dar ați fost trimis acasă. În continuare doriți cu disperare sa fiți în centrul atenției, dar oamenii din Hârsești vă cunosc și nu le inspirați încredere. Minciunile dumneavoastră au priză doar la cei care nu cunosc realitatea.

Cât despre doamna Isabela Ursu, dumneavoastră cu ce ați ajutat-o concret? În afară de câteva postări, nu ați făcut nimic pentru ea. Doar ați folosit-o electoral. Lăsați-o măcar acum să se odihnească în pace și nu o mai târâți în mocirla în care vă scăldați dumneavoastră. Oricum i-ați transformat priveghiul într-un circ domnule Lupu! Ați numit-o Maestru de Ceremonii pe ”veterinară” tot hărțuită de mine și Acoperitor pe ”masculul alfa” pentru a selecta pe cei care au voie să intre la priveghi (doar votanții dumneavoastră, de altfel foarte puțini). Foștii ei învățători și profesori, vecini dar și colegele de serviciu nu au fost lăsați să intre în curte. Rușine, domnule Lupu! Satul vuiește de mizeriile voastre, de lipsa dumitale de scrupule. Odihnă veșnică ISABELA URSU, Dumnezeu să te ierte!”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii