Web Analytics

Reabilitarea Piteştiului, cel mai mare proiect pentru producătorul de pavele şi borduri Symmetrica

de | 30.03.2016 20:37 | Politica si Administratie

Producătorul Symmetrica a livrat anul trecut circa 179.000 mp de pavele şi 149.000 ml de borduri pentru cele mai importante şase proiecte derulate de companie, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproximativ 2,8 milioane euro. „Cu siguranţă, unul dintre cei mai importanţi factori care ne-au diferenţiat în faţa concurenţilor este capacitatea noastră de a menţine un ritm susţinut de livrări în condiţiile în care proiectele anterior enumerate au fost finanţate din fonduri europene şi aveau ca termen de finalizare luna decembrie”, a declarat directorul executiv al Symmetrica, Sebastian Bobu, citat într-un comunicat. Cele mai importante proiecte din anul anterior au fost desfăşurate în oraşe precum Bacău, Suceava, Piteşti, Vaslui şi Comăneşti. Proiectele derulate au vizat reabilitarea infrastructurii urbane, îmbrăcarea şi repararea trotuarelor, cât şi pentru amenajarea unor platforme ecologice de colectare a gunoiului. În total, volumul produselor necesare s-a situat la 179.000 mp de pavele şi 149.000 ml de borduri, 34% din acest volum fiind aferent doar proiectului de reabilitare urbană a municipiului Piteşti. Conform reprezentantului companiei, 60% din business-ul din 2015 a fost generat de livrările către proiectele publice, în timp ce restul au provenit din proiecte private, fie acestea comerciale, ori industriale, de proiecte rezidenţiale, dar şi de vânzările în reţelele de bricolaj.
 Compania Symmetrica a fost înfiinţată în 1994 şi deţine cinci fabrici, în Suceava, Iaşi, Giurgiu, Braşov şi în localitatea Cociu din Bistriţa-Năsăud (unde anul trecut compania a investit 1,5 milioane de euro pentru a construi o nouă linie de producţie).
Anul trecut Symmetrica a ajuns la 87 de milioane de lei (19,5 milioane de euro), potrivit informaţiilor făcute publice de companie. Creşterea a fost de trei ori mai mare decât nivelul bugetat iniţial de suceveni pentru 2015. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii