Web Analytics

Războiul dintre Evidenţa Populaţiei şi CJ. Despre tâlcul unui mesaj securistic…

de | 17.08.2017 12:55 | Culise

2 Viorel Badea conferintaSăptămâna trecută, Consiliul Județean a pierdut o primă bătălie în războiul bugetului și al salariilor cu fostul șef de la Evidența Populației, Viorel Marian Badea. Nu mai intrăm în istoricul acestui conflict care devine unul înghețat, pe tipicul războaielor hibride întreținute de Putin în interiorul unor entități pe care vrea să le slăbească.

Cert e că Tribunalul Argeș, ca primă instanță, a înclinat balanța în favoarea domnului Badea, blocând practic bugetul unei instituții despre care nu prea mai știm cum poate plăti în continuare salariile angajaților. Interesant însă este altceva. Anume că recursul se va judeca la Curtea de Apel Pitești, al cărei șef de secție, ce are în parohie inclusiv litigiile pe contencios, se numește Radu Daniel.  
Dacă ne reamintim, în urmă cu o lună și jumătate, atunci când a făcut celebra conferință de presă în care a declarat război Consiliului Județean, fostul șef de la Evidența Populației, Viorel Marian Badea (foto), a ținut să-i dea un mesaj subliminalo-securistic președintelui Dan Manu. Căruia i-a transmis cu o voce amenințătoare „salutări” de la un anume Radu Daniel. Inițial, toată presa a crezut că este un coleg de facultate sau din tinerețe al președintelui de la CJ. Numai că Manu a ieșit cu o declarație cum că nu-și amintește de niciun coleg sau prieten din tinerețe cu numele acesta, însă, dacă el există, îl așteaptă la birou să bea o cafea și să depene amintiri. Acum, întâmplător sau nu, președintele secției de la Curtea de Apel Pitești, unde se va tranșa litigiul dintre Badea și CJ, se numește fix… Radu Daniel. Și este judecător. În absența unei explicații logice și oneste a șefului de la Evidența Populației despre acest Radu Daniel (al cărui nume, repetăm, a fost introdus absolut securistic în ecuația de război Consiliul Județean-Viorel Marian Badea) punem și noi două întrebări. 1. A premeditat cumva domnul Badea invocarea numelui Radu Daniel în celebra conferință de presă, știind că procesul se va tranșa prin soluție definitivă la Curtea de Apel Pitești? 2. Asta a vrut dl Badea (în lipsa unei explicații logice despre cine este cel la care s-a referit), să pună presiune pe judecătorul Radu Daniel la procesul ce urmează pentru ca instanţa să-i dea o soluţie favorabilă? Vom trăi și vom vedea. Fiindcă nu ne închipuim că cineva, care ar avea o prezumtivă înțelegere cu un judecător, este atât de imprudent, ca să nu spunem prost, să-i folosească numele, devoalând totul. Aşa ceva e chiar imposibil.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii