Web Analytics

Război în Muscel: Ţâroiu se luptă cu Lasconi pentru poliţiştii locali

de | 7.05.2021 10:02 | Actualitate, Politica si Administratie

# Alți angajați sunt victime colaterale
O primă luptă dintre fostul și actualul primar al Câmpulungului s-a încheiat, iar Liviu Țâroiu a avut câștig de cauză în fața Elenei Lasconi! Obiectul disputei este noua organigramă a Primăriei, apărută în urma reorganizării aparatului de specialitate din cadrul administrației locale. O reorganizare prezentată deja în ianuarie și care impune ca, de la 1 mai, să fie desființate 17 posturi (și oameni), alte 25 fiind nou înființate. Cea mai afectată de ideile primăriței este Poliția Locală, transformată din serviciu în direcție și lăsată fără 13 agenți. Iar acest lucru l-a supărat cel mai tare pe Liviu Țâroiu.

Hotărârea de consiliu din ianuarie 2021 care prevede reorganizarea a fost contestată de angajați ai Primăriei. Plângerile au fost analizate și soluționate în mod dubios chiar de către cei care aprobaseră noua organigramă, adică membrii Consiliului Local, fiind respinse fără explicații. Bineînțeles că a fost sesizată și Prefectura, instituție care, să ne aducem aminte, ca exemplu de bună practică, s-a trezit să conteste actele de numire în funcție a managerului Spitalului Câmpulung la fix o zi după ce a expirat termenul în care avea dreptul să deschidă acțiunea în justiție. Așa că lupta pe organigramă s-a mutat în justiție.
Trei dintre cei cinci consilieri locali PSD au atacat la Tribunal hotărârea de reorganizare a administrației câmpulungene. Purtătorul de lance a fost Liviu Țâroiu, asistat de doi colegi proaspăt intrați în Consiliu, Mirabela Manea și Ciprian Neculăescu. Ceilalți doi membri PSD, Constantin Ivan și Mărgărin Blidaru, cu ceva experiență în administrația locală, i-au salutat și le-au urat succes, dar s-au ținut deoparte.

13 dați afară, 13 rămân

În mod surprinzător, consilierii locali PSD au atacat organigrama doar pe latura reorganizării Poliției Locale! Deși alți patru angajați ai Primăriei au fost vizați de hotărârea de consiliu și puși pe liber, în cazul acestora aleșii PSD au făcut ciocul mic. Iar asta fără a mai lua în considerare faptul că reorganizarea prevede și desființarea sau transformarea unor posturi și compartimente, mutări care, de asemenea, ar fi putut fi luate în considerare ca motive de atacare în instanță a hotărârii de consiliu.
La Tribunalul Argeș s-au cerut anularea în parte a hotărârii de reorganizare (partea care vizează Poliția Locală), suspendarea efectelor acesteia și anularea hotărârii prin care aleșii locali au respins plângerea făcută pe aceeași temă. Și instanța cu aceasta din urmă a început, în sensul că a dispus desființarea deciziei luate de consilierii locali atunci când li s-a cerut să revină asupra reorganizării.

Apoi au fost anulate hotărârea Consiliului Local, organigrama și statul de funcții numai cu privire la reorganizarea Serviciului Poliție Locală. Sentința instanței nu este definitivă, dar suspendarea reorganizării Poliției Locale este efectivă. Asta înseamnă că cei 13 agenți avuți în vedere pentru disponibilizare (încă) nu pot fi dați afară. Iar Elena Lasconi i-a cernut deja, organizând un fel de concurs pentru toți cei 18 agenți de pază, selectând 5 pentru continuarea activității.

Salvați polițiștii, lăsați-i pe ceilalți!

Așadar, ceilalți angajați vizați de reorganizare nu au intrat în planurile PSD făcute pentru acțiunea de salvare. Toți cei patru nu intraseră în Primărie pe vremea domniei lui Liviu Țâroiu, ci mult mai înainte, unii fiind angajați dinainte de anul 2000. Pe de altă parte, însă, Țâroiu a făcut câteva angajări la Poliția Locală, un serviciu despre care la un moment dat spunea că poate fi desființat! A uitat ce a spus, iar acum a sărit în ajutorul lui!

A uitat și de ceilalți angajați, nu l-a interesat nici faptul că au intervenit reorganizări nejustificate în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Sau, altfel spus, motivate de simpla schimbare a primarului. Altfel spus, nu există nicio explicație rațională a desființării compartimentelor Arhivă, Protecție Civilă și Relația cu Consiliul Local, cu consecința reducerii de personal sau a trecerii acestuia în cadrul altor structuri organizatorice. Doar dacă nu se are în vedere încărcarea cu atribuții a unor angajați, spre ușurarea persoanelor care fac selfiuri prin birourile de la etajul Primăriei.
Ca situația să fie și mai confuză, unii dintre cei vizați de disponibilizare au forțat ieșirea la pensie. Iar cum atacurile asupra organigramei vor continua, eventuale alte hotărâri favorabile contestatarilor vor duce la apariția unor cazuri imposibil de rezolvat prin revenirea la post.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Țâroiu a câștigat procesul cu Lăsconi

Citește și Scos din casa de oaspeţi a Câmpulungului, Ţâroiu o face obraznică pe Lasconi

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii