Web Analytics

Răspunsul ministrului Sănătății legat de vaccinarea obligatorie anti-COVID

de | 5.06.2020 10:14 | Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că vaccinul anti-COVID, atunci când va exista, ar trebui să fie recomandat, ca și vaccinul antigripal și nu să fie obligatoriu.   

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece și prin al doilea. Suntem o rată dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se poate face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-Covid la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu”, a spus Nelu Tătaru, invitatul emisiunii „În fața ta”, la Digi24.

Ministrul susține însă actuala schemă de vaccinare obligatorie, pe care o consideră absolut necesară în construirea unei stări de sănătate a nației.

Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de testare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Tătaru.

Ce i-ar spune unui cetățean care se opune vaccinării obligatorii, pentru a-l convinge să-și schimbe părerea? „Că punem în joc ce ne e drag tuturor: viața copiilor”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii