Web Analytics

Rareş Rotaru, judoka agresat de antrenorul Bercean, este legitimat la CSU Piteşti

de | 13.12.2018 14:00 | Sport

Săptămâna trecută, colegii de la gsp.ro au publicat un amplu material despre agresiunile din judo. În speță, publicația mai sus amintită a dezvăluit abuzile fizice și psihice de la centrul olimpic de judo condus de antrenorul Florin Bercean. Printre cei care au suferit astfel de abuzuri se numără și judoka Rareș Rotaru, cel care este legitimat la Clubul Sportiv Universitar Pitești. Acesta este pregătit de antrenorul argeșean Emilian Rabolu și este considerat unul dintre cei mai valoroși judoka din România. Rareș are 20 de ani și este campion național la individual și cu echipa, la categoria de 90 kilograme. Iată în continuare câteva dintre acuzele din gsp.ro ale tatălui sportivului, dar și cum au reacționat sportivul Rareș Rotaru și antrenorul Emilian Rabolu întrebați despre această situație.

„A început să-l jignească și, pur și simplu, a sărit la el să-i bage mâna în gât!”

George Rotaru relatează cum fiul său, Rareș, 20 de ani, a fost înlăturat de la lot după ce l-a înfruntat pe antrenorul Florin Bercean, care ”a vrut să-i sară în gât”. El pretinde că tehnicianul ar fi bătut nu doar fete, ci și băieți cu vârste mai mici. E al șaptelea caz în total.
Trecem din tabăra fetelor în cea a băieților în scandalul abuzurilor fizice și psihice de la centrul olimpic de judo condus de Florin Bercean, Gianina Andreica și Ana Maria Mititelu. Iar primul caz din lotul masculin, care se adaugă celorlalte șase anterioare de la feminin, se numește Rareș Rotaru, 20 de ani. În numele lui vorbește azi tatăl său, George, care, din Norvegia, unde lucrează în construcții, spune povestea fiului și zugrăvește fără ocolișuri tabloul terorii de la Cluj: ”Anul acesta, pur și simplu a explodat. A cucerit 11 medalii interne și externe, este campion național la individual și cu echipa, la categoria 90 kilograme. Răsplata a fost că Florin Bercean l-a dat afară de la lot, tăindu-i aripile în plin avânt… I s-a părut lui Bercean că băiatul nu e implicat într-un antrenament, a început să-l jignească și, pur și simplu, a sărit la el să-i bage mâna în gât! Fi-miu s-a ferit, n-a apucat să-l agreseze, dar l-a pus pe liber. L-au aruncat efectiv în stradă! Copilul și-a luat bagajele și a stat o săptămână la un prieten din Cluj, iar acum se pregătește la Pitești, la club, dar e tăiat de la competiții internaționale, de la indemnizații de lot, trecut pe linie moartă!… Lui Bercean îi e cam teamă să se comporte cu băieții la fel cum o face cu fetele, dar și așa știu sigur că a pocnit și câțiva dintre puști! I-a bătut! Mai demult s-a dat și la un sportiv pe nume Brata, la o categorie mai mare, dar era să și-o ia”.

Rareș Rotaru și antrenorul Emilian Rabolu au evitat să comenteze situația

Contactați pe o rețea de socializare, dar și telefonic, atât judoka Rareș Rotaru, cât și antrenorul Emilian Rabolu de la CSU Pitești au evitat să comenteze situația existentă și s-au eschivat cât se poate de elegant.
Rareș Rotaru, pentru „Jurnal de Argeș”: ”Vă mulțumesc, dar în contextul actual, nu sunt interesat. Vă mulțumesc pentru înțelegere! Toate cele bune!”.
Și antrenorul Emilian Rabolu ne-a răspuns sec: ”Rareș este sportiv pregătit de mine. El este legitimat la Clubul Sportiv Universitar Pitești de mai bine de un an de zile. În momentul de față nu vă pot ajuta, pentru că suntem la o competiție importantă”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii