Web Analytics

Rara avis: 33 de ani numai printre atomi, la RATEN Mioveni. Fizicianul Cristian Gentea, premiat pentru activitatea din domeniul nuclear

de | 13.02.2020 13:23 | Economie

# ”Medalia reprezintă foarte mult pentru mine și pentru instituția pe care o conduc”, spune Gentea

Pe 6 februarie a.c., Cristian Gentea, președintele RATEN (Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară), a fost premiat pentru întreaga sa activitate din domeniul nuclear, în total 33 de ani.
Evenimentul a avut loc la Adunarea Generală din cadrul Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR- CME), din București, unde Cristian Gentea a primit medalia CNR – CME pentru merite deosebite în creșterea prestigiului și afirmarea în țară și în străinătate a Asociației Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei. Alături de el au mai fost premiate alte 15 persoane.

”RATEN Mioveni – desemnat Centru Internațional bazat de Reactori de Cercetare”

„Reprezintă foarte mult și pentru mine, și pentru instituția pe care o conduc. Prin ce facem, creștem prestigiul internațional al acestui comitet național”, a declarat Cristian Gentea, contactat de Jurnalul de Argeș.
De curând, RATEN ICN (Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti) a fost desemnat drept Centru Internaţional bazat pe Reactori de Cercetare, ceea ce reprezintă o recunoaștere internațională a capabilității cercetării în domeniul energeticii nucleare românești. Nu există în lume decât 7 astfel de centre de excelență: în Franța, Belgia, SUA, Rusia și Coreea de Sud.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii