Web Analytics

Rapsodul Grațian Bădescu este în doliu. I- a murit tatăl

de | 20.06.2020 14:20 | Actualitate

Raposatul Cezar Badescu

Profesorul de istorie și folcloristul Cezar Bădescu, din Arefu, gazdă și povestitor, ani la rând, al festivalului Dracula Fest de la cetatea Poenari, s-a stins din viață astăzi. Fiul răposatului este rapsodul Grațian Bădescu. Interpretul de muzică populară a postat un mesaj pe Facebook în amintirea tatălui.

Fratele de cruce mai mic al Arefului, profesorul Cezar Bădescu, a plecat tăcut, cătinel-cătinel pe drumul cel fără de întoarcere. Vocea lui apăsată și sfătoasă se stinge-acum, dar va răsuna fără doar și poate în amintirea celor cărora le-a ieșit în cale, le-a dat totdeauna binețe omenos și i-a-ntrebat cu bucuria revederii-n glas: „Așa, și ce zici că mai faci, măi, tinerețe?“ Creștini învățăcei în straie cernite rămân în urmă pe ulițele lor cu-aduceri-aminte. Rămânem noi, sânge din sângele lui, plângându-l cu lacrimi amare și inima pustiită de dor. Acum, mai sărac cu un suflet de milioane, rămâne Areful să-l petreacă și să-l jelească la o șezătoare-n fapt de seară, cântând o doină de jale din bătrâni, cu glasuri înnecate de durere: „Du-mă, Doamne, du-mă iară”…

Dragi prieteni care l-ați cunoscut pe TATA și pentru care Tata a scris poate o filă și din povestea vieții lor, în loc de clasicul „condoleanțe”, vă rog din suflet scrieți o amintire frumoasă cu el. Ne va face bine și nouă, sânge din sângele lui, și sufletului său rătăcitor… Cele mai frumoase gânduri vor fi incluse într-o carte dedicată lui”, a postat pe Facebook fiul profesorului Cezar Badescu.

Interpretul de muzica populara Grațian Badescu

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii