Web Analytics

Raluca Turcan anunță o „schimbare de calcul a pensiilor în România”

de | 1.09.2021 09:41 | Actualitate, Economie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, marți seara, că urmează să se schimbe formula de calcul a pensiilor. Prin aceasta, susține ea, „pensiile mai mici vor crește mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează.”

„Se schimbă formula de calcul a pensiilor. O să anunțăm la începutul anului 2023. Vom ajunge la o formulă de calcul a pensiilor prin care pensiile mai mici să crească mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează. Este o schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România.”, a spus Raluca Turcan, la Digi24.

CITESTE SI Mai multe posturi scoase, astăzi, la concurs, de Casa de Pensii Argeș

„De asemenea, intenționăm ca pentru cei care optează să rămână în activitatea profesională să creăm un sistem de bonificare în calculul pensiilor astfel încât oamenii să fie stimulați să rămână mai mult la muncă.

În momentul în care la calculul pensiei se adaugă un procent în funcție de cât au contribuit oamenii are legătură cu perioada de contributivitate și cu nivelul veniturilor. E un stimulent pentru cei care rămân în activitatea profesională”, a declarat Turcan.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii