Web Analytics

Raed Arafat explică de ce avem nevoie de provizii pentru trei zile, în cazul unui blackout total în România

de | 28.11.2022 07:01 | Actualitate, Home

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, la la Antena 3 CNN. , de ce este recomandat kit-ul cu provizii pentru trei zile, în cazul unui blackout total sau parțial în România. Acesta atrage atenția că o pană de curent poate fi cauzată și de un atac cibernetic.

Citește și: Un șofer român de tir a fost lăsat fără 1.300 de litri de motorină, pe o autostradă din Franța

„O până de curent poate să fie din cauza unui atac cibernetic, nu neapărat din lipsa de energie sau cum au fost acum după bombardamentele din Ucraina. După atacuri cibernetice poate să apară perioada de întrerupere. Până se rezolva problema, oamenii și instituțiile trebuie să fie pregătite. 72 de ore este minimul care s-a solicitat și în alte țări, până ce autoritățile pot să ajungă la tine și să vină în sprijin suplimentar. Aici nu vorbim numai de până de curent și urgențele cauzate de situația actuală care ne înconjoară. Vorbim și de cutremure, inundații, furtuni de zăpadă, alte situații care pot să apară.

Citește și: Locul unic din lume care ar rezista în cazul unui atac nuclear se află România

Trei zile este minimul ca să ai siguranță că nu rămâi fără necesarul minim de subzistență: apă, mâncare, lapte pentru copii, medicamente. Suma de caz minimă, bani lichizi pe care să îi aibă populația, este pentru că, pentru o perioadă de timp, s-ar putea ca ATM-urile să nu funcționeze.”, a precizat șeful DSU, la Antena 3 CNN.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *