Web Analytics

PSD Argeş se face din nou de râs. La Direcţia Agricolă a fost adus şef de la Giurgiu

de | 13.07.2017 13:41 | Politica si Administratie

3 IonicaDe mai bine de două săptămâni, prin pensionarea lui Constantin Vasilescu, postul de director al Direcției Agricole Argeș este vacant. Pe postul rămas liber a fost numită interimar Petra Ochișor, fostă directoare la Direcțiile Agricole Giurgiu și Vrancea, și nu cineva din Argeș, așa cum era normal, decizia fiind una politică. Iar acest fapt înseamnă că Argeșul mai pierde încă o instituție deconcentrată. În plus, Petra Ochișor are un trecut controversat: în martie 2012, când era director la Direcția Agricolă Giurgiu, a fost trimisă în judecată de DNA pentru abuz și neglijență în serviciu. În toamna lui 2012, Petra Ochișor a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare. A făcut apel, iar în decembrie 2012 Curtea de Apel București a decis achitarea ei.  Iată cum comentează pesediştii.

Cornel Ionică: „Au tăbărât pe noi… Parcă suntem proștii satului!”

Cornel Ionică (foto), primarul Piteștiului și vicepreședinte PSD Argeș: „Nu știam acest lucru dar este intolerabil! Cum să aducă oameni care nici nu știu unde este Argeșul, unde este Piteștiul?! Argeșul este un județ cu potențial, foarte complex din punct de vedere agricol și care aduce mulți bani la bugetul național. Ce, nu mai găseam aici oameni capabili să conducă acest domeniu atât de important? Nu știu ce se întâmplă, trebuie să facem o analiză, să vedem ce se întâmplă și să luăm atitudine! Au tăbărât pe noi… Parcă suntem proștii satului! O să ne aducă, după Gorj, de la Botoșani, de la Vaslui… În primul rând, un om pus la conducerea acestei instituții trebuie să cunoască teritoriul, primarii, comunitățile, fermierii… totul. O să ne distrugă relația cu comunitățile în acest fel. Sunt consternat încă odată și nu vor avea niciun fel de colaborare cu mine astfel de oameni impuși. Este intolerabil! O să luăm atitudine!”

Ion Georgescu: „Cel mai indicat ar fi să vorbiți cu domnii Valeca și Gentea”

Ion Georgescu, președinte executiv PSD Argeș și primar Mioveni: „zona instituțiilor deconcentrate nu intră în aria mea de competență, altfel v-aș fi putut da mai multe informații. Cel mai indicat ar fi să discutați cu domnii Valeca și Gentea pe această temă”.

„Daca nu avem o reacție pe măsură, așa le vom pierde pe toate”

Cristian Gentea, președinte PSD Pitești: „Nici nu știam că dl Vasilescu se pensionează și nici nu am discutat despre așa ceva. Noi avem oameni competenți peste tot, dar nu s-a pus în discuție așa ceva. Nu am știut lucrul acesta! Dacă este vorba de o persoană din alte județe, pot spune că este absolut anormal dacă se întâmplă așa ceva. Și, dacă se întâmplă și noi nu avem nicio reacție pe măsură și anume conducere de organizație județeană, președinte de Consiliu Județean, primar de municipiu, prefect, așa le vom pierde pe toate”.

Ducele de Albota: „Înseamnă că trebuie să ne ducem dracului, să plecăm în Irlanda”

Ion Dumitru, primarul comunei Albota și președintele Asociației primarilor de comune din Argeș: „Păi dacă în Argeș nu mai avem oameni competenți pentru un post de director, înseamnă că trebuie să ne ducem dracului, să plecăm în Irlanda. Cum să nu avem? Avem specialiști destui. Totuși, nu este treaba mea. Nu trebuie să mă implic eu. Acest lucru trebuie discutat în Biroul Executiv. Așa ar fi fost frumos, să fie votat în Biroul Executiv… Am înțeles că au adus o fată acolo, pe nume Ochișor. A  fost dată aici temporar, pentru șase luni, de la Giurgiu. Mie nu mi se pare normal să pierdem direcție după direcție, dar nu am eu puterea să fac ceva. Avem un președinte de partid și dacă vrea să țină strâns unit partidul, să facă ceva. Dar, trebuie să spun… de trei ori… nu mai vorbesc și nu mai vorbesc. Nu vreau să bag bățul prin gard, dar dacă tot am alergat după voturi, am luat votul oamenilor, trebuie să punem oameni care ne cunosc pe noi toți, oameni care cunosc problemele județului Argeș. Asta este important! Nu să aducem oameni de la Giurgiu”.

Bebe Ivan, primarul comunei Băbana: „ E firesc să aducă pe  cineva de la Giurgiu, căci acolo latră câinii”

„Mi se pare normal să fie numit cineva de la Giurgiu. Fiindcă e vorba de Agricultură și de animale, e firesc să aducă pe  cineva de acolo, căci acolo latră câinii… Chiar dacă Argeșul pierde câte o direcție, câștigă la frumuseațea feminină… N-ați văzut că-n ultimele săptămâni au fost numai razii împotriva peștilor care au racolat fete, le-au pus botox și silicoane și le-au trimis la produs? Aici avem parte doar de fapte antisociale, n-avem valori… Ai noștri nu vor să iasă în evidență, de frică. Pe cine întreb, zice: «Nu, Bebiţă, mai bine îmi văd de afaceri!». Nu vor  să vină să fie numiți directori. Pe mine n-are de ce să mă revolte această numire. Dacă persoana e un om competent, poate fi și ungur… Eu chiar am vrut să-mi schimb numele din Ivan în Iștvan, fiindcă ungurii au fost mereu la putere. M-am gândit că, dacă voi fi singurul primar UDMR din Argeș, voi avea și eu fonduri şi tot ce trebuie.
Dacă mă întrebaţi pe cine aş fi pus eu director la Direcţia Agricolă, vă spun că  l-aș fi pus pe Mitică (n.red. primarul Dumitru Voicu) de la Micești, fiindcă el are sere, are gogoșari…  L-aș fi pus pe Mitică Voicu șase luni,  să vedem, cu el, cum merge Direcția Agricolă?!”

Constantin Tămagă: „E vorba de a nu favoriza pe nimeni prin numirea ca interimar”

„Referitor la persoana pe care aş vedea-o capabilă să conducă direcţia agricolă, nu-mi permit să dau nume, pentru că aş face o greşeală, colegial vorbind. Dar Direcţia Agricolă şi instituţiile abilitate, APISA,  AFIR, Protecţia Plantelor, au suficient de mulţi specialişti pregătiţi care pot să fie directori ai Direcţiei Agricole Argeş. A venit o doamnă, director interimar de la Giurgiu, pentru o săptămână – două, până se fac procedurile de concurs. Probabil aşa a gândit ministrul, să fie cineva din afară care să nu participe la concurs, fiindcă ştiţi cum e: persoana care deţine această funcţie în interimat, de obicei, cîştigă şi concursul. Doamna din Giurgiu nici nu va participa…. Eu cred  sau sper că despre asta e vorba”, ne-a declarat fostul senator Constantin Tămagă.

Deputatul Drăghici nu a răspuns inițial la telefon, iar după ce i-am dat mesaj cu solicitarea noastră, ne-a răspuns că este în vacanță. Senatorul Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajul pe care i l-am trimis.  Am încercat să obţinem un punct de vedere de la vicepreşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, care nu a răspuns apelului nostru, dar şi de la deputatul PSD Simona Bucura Oprescu, care însă a precizat, printr-un mesaj, că este plecată din ţară.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii