Web Analytics

PSD Argeş – o filială insipidă şi incoloră, interesată doar de ciolanul puterii, nu şi de oameni

de | 27.09.2018 14:00 | Opinii

Nu știu alții cum sunt și cum simt, dar eu, când mă uit la o mare parte dintre membrii PSD Argeș și la relația acestei filiale cu Liviu Dragnea, mă gândesc la niște sclavi obedienți pe plantațiile din Georgia (statul din S.U.A., nu țara, fac precizarea asta pentru membrii de partid la fel de inteligenți ca Viorica Dăncilă), de dinainte de Războiul Civil. Dacă mă gândesc însă mai bine, comparația e jignitoare. Și nu pentru social-democraţii argeşeni, ci pentru sclavii din America secolului al XIX-lea. Aceştia din urmă aveau demnitate și munceau. Sclavii din PSD Argeș, și sunt destui, nu au nici demnitate și mai mult se fac că muncesc. Cu excepția a maximum 10-20 voci mai sonore și mai rebele, restul membrilor se fac că sunt membri. Spre deosebire de vremurile când era condus de Constantin Nicolescu și Tudor Pendiuc și când conta la nivel național, PSD Argeș este acum doar o filială obedientă lui Liviu Dragnea. O filială penibilă, unde părerile diferite nu sunt luate în calcul. PSD Argeș nici măcar nu mai contează la nivel național. E doar o filială de duzină, interesată numai de ciolanul puterii și de beneficiile personale, nu și de oameni.
Citeam zilele trecute un comunicat de presă jenant trimis de conducerea PSD Argeș și m-am gândit la PCR. Iată doar o mostră de limbaj de lemn:
„Cu majoritatea voturilor celor prezenți, CEx – PSD Arges, întrunit în data de 20.09.2018, susţine ca necesare următoarele: menţinerea unităţii partidului şi îndeplinirea programului de guvernare în baza căruia PSD a câștigat alegerile și votul majoritar al argeşenilor”.
Vă place? Mie unuia nu. În cei aproape doi ani de când PSD a câștigat alegerile în Argeș – și asta în contextul unui absenteism masiv – nu am văzut nici măcar două-trei măsuri relevante luate de parlamentarii social-democrați de Argeș în beneficiul votanților argeșeni. Și apropo de văzut, nu am văzut picior de parlamentar PSD de Argeș prin școlile cu WC în fundul curții, prin orfelinate sau prin satele uitate de lume și cu condiții de trai demne de Evul Mediu. De fapt, nici nu prea îi văd pe parlamentarii PSD de Argeș prin județ cu fapta. Îi văd doar pe la oribilele zile de comune, unde e iar și iar același meniu de doi lei: discursuri trase parcă la xerox, diplome peste diplome și băutură și mâncare pentru localnici. Iar acele zile de comune sunt un exemplu că Argeșul e un județ înapoiat, nu unul dezvoltat.
Mi-aș dori să văd oameni inteligenți promovați de PSD Argeș în funcții-cheie la nivel județean sau național, și nu oameni puși în funcții importante doar pentru că ei cotizează la partid. Mi-aș dori să văd în PSD Argeș măcar 50 de oameni care să vorbească fluent două limbi străine. M-aș bucura să văd parlamentarii PSD Argeș mergând la pas prin cartierele din Pitești, Curtea de Argeș, Mioveni, Câmpulung sau Costești și stând de vorbă cu oamenii, pentru a le afla problemele, nemulțumirile și pentru a găsi împreună soluții.
Mi-aș dori să văd din ce în ce mai puțini membri ai PSD Argeș cu limbaj de lemn și din ce în ce mai multă implicare în județ. Și cred că asta s-ar putea întâmpla într-o zi, cu o singură condiție, aproape imposibilă: să fie înlocuiți vreo 99% dintre membrii actuali ai PSD Argeș, fie ei mari sau mici…
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii