Web Analytics

PSD Argeş are şase variante pentru postul de prefect

de | 12.01.2017 15:26 | Politica si Administratie

Șase nume sunt vehiculate pentru funcția de prefect al județului Argeș: Emilian Dragnea – actualul subprefect, judecătorul Gheorghe Diaconu-fostul președinte al Curții de Apel Pitești, Nicolae Tudose (șef SEdC Mioveni), Cristian Gentea (consilier local Pitești), Marius Pârvu (consilier județean) și Mihai Oprescu –  fost prefect al județului, actualmente inspector-șef al ITM Argeș, despre care vocile rele spun că, de fapt, n-ar mai fi în cărțile PSD Argeș pentru acest fotoliu. Conducerea executivă a PSD Argeș precizează că, deocamdată, social-democrații argeșeni n-au stabilit pe cine vor propune pentru această funcție.

Ion Georgescu, secretarul executiv al PSD Argeș: „Până la 1 februarie vom avea un nou prefect”

„Nu știu când vom ști numele viitorului prefect, pentru că e o problemă de Guvern, o problemă a premierului. Părerea mea este că până în jurul datei de 1 februarie vom avea un prefect. Guvernul este în perioada de așezare. Sunt și ministere noi, dar  și ministere în care se fac schimbări… Mai întâi trebuie să intrăm în normalitate. Probabil că joi, când știu că este o ședință de Guvern, se vor mai clarifica lucrurile. Încă nu s-a discutat în interiorul partidului despre postul de prefect, având în vedere că la nivelul Guvernului nu s-a luat această hotărâre, însă orice membru al nostru, care îndeplinește condițiile, poate să fie prefect”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Ion Georgescu, secretarul executiv al filialei județene a PSD.

Cristian Soare, actualul prefect: „Orice variantă dintre cele șase poate fi una viabilă” 

Actualul prefect Cristian Soare așteaptă, la rândul său, să-l cunoască pe cel care-i va prelua atribuțiile.
„Sunt mai multe variante. Din câte am văzut și eu, domnul Mihai Oprescu este o variantă. Domnul  Dragnea, care este subprefect, evident, poate fi viitorul prefect. Domnul Tudose de la Servicii Edilitare Mioveni este și dumnealui o variantă, la fel și domnul Cristi Gentea de la Pitești, ori domnul Pârvu de la Arpechim, care e consilier județean, dar și domnul Diaconu. Orice variantă din cele șase poate fi o variantă viabilă pentru a fi prefect. Toți îndeplinesc, în opinia mea, calitățile necesare pentru a îndeplini această funcție. Mai mult decât atât, nu pot să comentez, pentru că nu este în dreptul meu această decizie… Evident, ea se va lua în conducerea PSD. Nu cred că va fi în joia aceasta, la învestirea Guvernului, pentru că este și o perioadă de  temperaturi scăzute, vreme geroasă și nu știu dacă este cel mai oportun moment pentru o schimbare – nu că viitorul prefect n-ar putea să se ocupe de această activitate. Schimbarea ar putea avea loc oricând, dar, cel mai probabil, în săptămânile care vor urma”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Cristian Soare.
Actualul prefect se pregătește să se întoarcă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș. „Am plecat de la ITM Argeș ca șef serviciu Sănătate și Securitate în Muncă, iar acum voi reveni pe același post și cu mare drag în rândul colegilor mei, cu care am avut întotdeauna o relație corectă și specială”, mai spune prefectul Cristian Soare.
La finalul celui de-al doilea mandat de reprezentant al guvernului în teritoriu, Cristian Soare trage linie și spune că e mulțumit de activitatea desfășurată la conducerea Instituției Prefectului – Argeș.
„Am avut o perioadă teribil de grea, mai ales că am avut două rânduri de alegeri și eu zic că au fost organizate bine, iar acest lucru nu este doar meritul meu, ci al tuturor celor care au participat la această activitate. Evident, au fost și celelalate activități curente pe care a trebuit să le coordonez, dar și celelalte două proiecte la care țin enorm de mult și pe care cred eu că și viitorul prefect le va continua: «Sportul în școli»  și  «Argeșeni valori naționale», care, cred eu, a devenit un brand, dar și activitățile pe zona circulației… Știți că în Comisia de siguranță rutieră am avut inițiativa să transmitem către primării punctele negre, unde au avut loc multe accidente, pentru a lua măsuri, montând mai multe indicatoare. Sunt, din punctul meu de vedere, lucruri importante”, spune Cristian Soare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii