Web Analytics

Proxeneţii îşi fac de cap la Câmpulung, iar Poliţia, DIICOT şi judecătorii se poartă cu mănuşi

de | 20.02.2020 13:39 | Opinii

De ani buni, proxeneții din Câmpulung și sutele de fete traficate și bătute, inclusiv minore, țin prima pagină a ziarelor din România. Cazul Mihaelei Miloiu, tânăra ucisă în Elveția în noiembrie 2016, după ce a fost traficată de proxeneții din Câmpulung, a fost amplu relatat în zeci de ziare din Franța, Elveția și Belgia. Jurnaliștii au scris sute de articole legat de modul în care proxeneții băteau fetele, multe dintre ele de-abia trecute de 15 ani. Cu toate astea, autoritățile din Câmpulung și din Argeș se poartă cu mănuși cu agresorii.
Poliția Câmpulung e prea des depășită de cazurile din oraș, dovadă că numărul proxeneților din Câmpulung a crescut în ultimii ani, ca și averile de milioane de euro făcute de aceștia. La DIICOT Pitești e de vreo trei ani un dosar în cercetare privind o parte dintre proxeneți. Iar când a fost vorba de condamnări, judecătorul Gheorghe Neacșu le-a dat închisoare cu suspendare la doi dintre proxeneții care o traficaseră pe Mihaela, ca și pe alte fete, punându-i -culmea!- să facă muncă în folosul comunității tocmai la Protecția Copilului. În loc să protejeze victimele traficului de persoane, autoritățile din Argeș se fac că nu le văd. Le ignoră. Le tratează cu dosul. În schimb, agresorii sunt tolerați ani în șir. Iar ce se întâmplă la Câmpulung îmi aduce aminte de cei 12 ani de sclavie de la Berevoești, unde zeci de copii și adulți au fost bătuți și puși la munci grele atâta amar de vreme fără ca nimeni, nici polițiștii din Berevoești, nici Protecția Copilului, să aibă vreo reacție înainte ca DIICOT să se sesizeze și să trimită investigatori sub acoperire acolo. Apropo, nu am auzit ca vreunul dintre polițiștii din Berevoești să fi fost luat la întrebări legat de ororile petrecute acolo.
Aș fi curios, de asemenea, dacă la nivelul Poliției Argeș s-au declanșat în ultimii ani anchete interne legate de polițiștii de la Câmpulung și Berevoești, de șefii lor și de modul în care înțeleg să se preocupe de respectarea legii.
E bine că Poliția Argeș are din nou un comandant din județ și nu unul ”teleportat” din alte zone. Însă mă aștept ca domnul Marian Badea să arate că e un comandant implicat și cu toleranță zero față de polițiștii care sunt prieteni cu interlopii. Și să procedeze precum superiorul său, ministrul de Interne Marcel Vela, care a anunțat săptămâna trecută că un polițist de la Crimă Organizată din București colabora cu interlopii din Capitală și a sesizat Parchetul.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii